Reklama

Reklama

Zastávka v Kansasu

  • USA Bus Stop (více)
Trailer

Obsahy(1)

Energický a přesvědčivý portrét nevinné mladé zpěvačky, která díky své práci cestuje po celé zemi vstříc nadějné budoucnosti v Hollywoodu. Kovboj Bo uvidí v jednom nočním klubu zpěvačku Cherrie a na první pohled se do ní zamiluje. Cherie však doufá, že se prosadí jako pěvecká hvězda. Bo však nepovolí a uchází se o její přízeň skutečným citem až si nakonec získá její srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

classic 

všechny recenze uživatele

Jeden fellow,ktorý je poznačený prívlastkom sedliak s nulovým správaním a rozumom šimpanza prichádza do mesta na rodeo,ktorý ešte nevytiahol nikdy päty z ranča,aby totálne tyranizoval okolie,alebo skôr tyranizoval krásnu babenku Cherrie,alias Marilyn Monroe,ktorá sa ide z neho zblázniť,totiž Bo Decker si zaumieni,že keď ju prvýkrát zbadá v bare,tak preletí Amorov šíp,ktorý mu extrémne vymydlí rozum,že nedokáže bez nej vydržať ani sekundu,týmto pádom začína únik Cherrie z pazúrov šialeného maníka,ktorý musí prehodnotiť svoje správanie,ktoré je brutálne hlučné v podaní herca Dona Murrayho,ktorý si kradne film pre seba,že som skoro nestíhal sledovať pôvaby večnej Marilyn,ktorá pobláznila nielen Boa,ale celú generáciu mužskej populácie,ktorá kedy zbadala postavu tejto komplikovanej osobnosti kinematografie,ktorá nemala extra herecký talent,ale skôr pútala na seba pozornosť tým ako sa vyprofilovala zo svojho občianskeho mena Norma Jeane Mortenson do podoby Marilyn Monroe,ktorá zo seba urobila večne kultovú ženu,aká sa kedy objavila na striebornom plátne. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Víte, nemyslím si, že by tohle byl vyloženě špatný film - on je dost možná prostě jenom zcela průměrný - ale nějakým paradoxním způsobem soudím, že jeho největší slabinou je totéž, co je i jeho hlavním lákadlem a jediným důvodem, proč na tuhle vykopávku po všech těch letech pořád ještě někdo kouká. Ano, mám samozřejmě na mysli MM a její herecký výkon. Při sledování téhle oldschoolové podívané jsem se neubránil stejnému dojmu, jako už tolikrát předtím - role, které představovala, byly většinou naprosto příšerné, byly to bezduché kravky, zlatokopky a naivní cuchty z buranského zapadákova, které do puntíku naplňovaly stereotypy přisuzované blondýnám. A právě proto cítím vždy nemalou sklíčenost, že osudem MM bylo hrát mnohem horší role, než na jaké měla. Protože potom, co jsem si přečetl, co o ní napsal její přítel Truman Capote, mi konečně došlo, že v ní byl neuvěřitelný potenciál a že to byla vážně výborná herečka. Žel, v tomto filmu jí opět bylo souzeno ztvárnit stejný prototyp, jaký popisuji výše, a při sledování jsem z toho byl až otrávený. Toto je film, v němž na sebe největší pozornost strhává ne MM, ale Don Murray - jeho živelný projev je velmi přitažlivý, a ten chlapík má milionkrát zajímavější roli, než MM, která zde přitom měla být tou hlavní hvězdou, uvedenou v úvodních titulcích. Člověk si postavu kovboje Bo téměř nemůže neoblíbit, tak moc je to sympaťák, který dokáže COKOLI - vyhrát rodeo i získat ženu svých snů. Šlo by nad tím spekulovat ještě dlouho, zda tento film vlastně je či není slaboduchý, a jak je to s tím herectvím MM a její rolí, ale po tolika letech to už beztak nemá cenu. Pro fandy MM asi povinnost a ti ostatní tento film můžou s ledovým klidem ignorovat - ruku na to, že o nic nepřijdou. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pozitivní nálada se musí umět dávkovat a ne ji lít po litrech. Je sice milé, že je Don Murray takový buran, že neustále huláká, holku neviděl ani z vlaku a plete si ji s teletem, obzvlášť, když je objektem jeho touhy božská Marylin. Jenže když se kolem jeho humpoláctví a krásčiny uječenosti a protřelosti staví jeden nevtipný gag za druhým, přestane to být milé v jakémkoli směru. Navíc finiš je příliš naivní i pro romantickou komedii ze zlatých padesátek. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Šovinismus, barbarství, zaostalost, vulgárnost, krutost ke zvířatům a ženám (zde v podstatě na stejné úrovni) – tak to dopadá, když dáte venkovským balíkům do rukou filmovou kameru. Hlavní hrdinkou není navzdory lživému textu distributora Marilyn, hlavním hrdinou je nevtipným způsobem tupé hovadí, nechovající k živým tvorům, natožpak k osobám, natožpak k osobám ženského pohlaví žádnou úctu. Jeho náhlá proměna je stejně nepravděpodobná jako nesmyslné dialogy, kterými nás postavy zpravují o svých osudech a které pronášejí směrem k jiným postavám, jež by to logicky již dávno měly vědět. Kladnou postavou v typickém slova smyslu není ani Monroeová, hloupá nána, jež mě svým chováním přiměla nahlížet na ni perspektivou všech těch šovinistických prasat. A pak je zde spousta iritujících detailů, které mi vadí vždycky, ale ve špatném filmu, tam mi vadí obzvlášť: zadní projekce nekorespondující s dění „vepředu“, rány, které vždy minou cíl, přesto cíl vždy nějakým způsobem zraní a sníh, který netaje, dokonce jako sníh ani nevypadá. Čeho je moc, toho je příliš. Netající sníh, kdo to kdy viděl…. :-/ 45% ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Naivný, no tvrdohlavý kovboj (Don Murray) sa zamiluje do salónnej speváčky (Marilyn Monroe) a pokúsi sa ju proti jej vôli odviesť, aby sa s ňou oženil a žila na jeho ranči v Montane. Najzvláštnejší na tomto filme je názov. Iste, keď to uvidíte, pochopíte, prečo by ste to mohli nazvať „Autobusová zastávka“, ale zdá sa, že je to oveľa viac o rančoch a lacných salónoch ako o verejnej doprave. Proste je to netradičný milostný príbeh. 6/10 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy měla MM Dona Murray udeřit kusem roztrženého kostýmu, mu skutečně rozsekla tvář. (Pavlínka9)
  • Při natáčení měla MM opět velké množství nároků a vzniklo mnoho konfliktů. S režisérem Loganem se dostala do sporu ohledně Hope Lang, která měla prý moc světlé vlasy a sváděla by na sebe pozornost - musela si je nechat ztmavit. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama