Reklama

Reklama

Recenze (7)

Flego 

všechny recenze uživatele

Hudobná komédia bratov Marxovcov, v ktorej má prím prekvapivo nemý Harpo. Paradoxne sú to práve hudobné čísla, ktoré film zbytočne naťahujú. Posledný spoločný film rozhodne nepatrí k tomu lepšiemu v ich tvorbe. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

"A pak přišlo na řadu uherské mučení provazem. Šest hodin seděl Harpo na židli a kouřil provaz, ale ani to ho nepřinutilo mluvit." Tento film patří od začátku až do konce Harpovi, jehož bláznivin si užijeme do sytosti. A jsou to doopravdy podařený věci, jako třeba hned ze začátku ten kabát narvanej žrádlem nebo ten pták oblečenej úplně stejně jako on anebo závěrečná honička na střeše. Chico mu hraje jenom druhý housle (nebo spíš v jeho případě druhej klavír), no a Groucho zde má celkem zbytečnou roli soukromého detektiva (jakási parodie na noirová soukromá očka), který se na scéně objeví za celý film asi čtyřikrát nebo pětkrát vždycky tak na minutu nebo dvě a kdyby tam nebyl, tak by se vlastně nic nestalo, protože kromě několika hlášek je jeho postava úplně zbytečná. Ale i tak jeho přítomnost potěší. Sice už to není co to bývalo dřív, ale rozhodně je to velice příjemná a zábavná podívaná, která předčí mnohé jiné jejich filmy jako např. The Big Store. ()

Reklama

Iggy 

všechny recenze uživatele

Poslední :( film bratří Marxů. Stárnoucí bratři ale ze své síly rozhodně nic neztratili! Groucho je vypravěčem a soukromým detektivem a ve filmu se objevuje jen málo, protože v něm původně neměl vůbec hrát a tedy jeho scény byly dotočené dodatečně. A tak se vlády ujímá Chico s Harpem (který je autorem námětu). Většina filmu se odehrává v divadle, kde mladý soubor herců nacvičuje s nemalými finančními potížemi novou hru, která se určitě stane hitem. Harpo je tu pomocníkem a zároveň je už úplně nezvladatelný kleptoman, který mimo jiné sebere i krabičku sardinek, v níž pašuje diamanty skupina zločinců pod vedením madam Egelichi. Ta nařídí Harpa zatknout a následně se ho pokusí neúspěšně prohledat. Z kapes mu sice vyndají úplnou hromadu harampádí (mimo jiné umělé končetiny, záchranný kruh nebo psa), ale po sardinkách ani stopa. Pak se snaží nejrůznějšími způsoby mučení donutit chudáka němého Harpa, aby promluvil. Chico se zatím potlouká v divadle, předvádí svá obvyklá čísla s klavírem a asi nejlepší je jeho čtení Harpových myšlenek, když ten se mu snaží sdělit, že slečna Maggie je v nebezpečí. Vrcholem filmu je závěrečná honička, v níž Harpo velice rafinovaně (někdy s pomocí filmových triků) prchá po střechách domů před pašeráky snažícími se získat zpět ukradené diamanty. Dějová linie problémů divadla se ke konci poněkud vytratí a i samotný konec je nevyřešený a záhadný. Ale takovou prkotinu byste snad Marxům nevytýkali! PS: Marilyn Monroe se ve filmu mihne asi na 40 sekund jako zákaznice, která hledá pomoc u detektiva Groucha. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení kariéry bratří Marxů, poslední společný film po 20 letech. Nečekala jsem nic a dostala jsem všechno. Neskutečně svěží, energickou podívanou z žánru smích nad smích. Skvělé backstage kulišárny střídají jedna druhou, jako vedlejší zápletka je tu náhrdelník z pozůstalosti Romanovců. Z hereček původně oslňovala Ilona Massey, Vera-Ellen a Marion Hutton, nicméně zpětně je zastínila v jediné scéně oslňující začátečnice Marilyn Monroe (a jako taková dominuje i novým plakátům). Poslední film z produkce Mary Pickfordové. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Typický film bratří Marxů. Nepřijdete o Harpovu hru na harfu, Chicovu hru na piáno, jen Groucho je zde trochu v ústraní. Příběh, klasicky hloupoučký, zde příliš roli nehraje, stejně jako vždy. Tím hlavním tahounem filmu je zde překvapivě Harpo. Nenáročné a místy i docela vtipné. Průměrný snímek v tvorbě bratří Marxů. 65%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Producenti využili Marilyn pro reklamu ke svému novému filmu a tím se poprvé dostala do New Yorku. (Pavlínka9)
  • Bratři Marxové do tohoto filmu sháněli dívku, která dokáže chodit tak, že to v nich vyvolá stařecké libido a z uší se jim bude hulit. Nebylo to prý jen tak pro někoho. Z chůze Marilyn Monroe byli maximálně unešeni! (Pavlínka9)

Reklama

Reklama