Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 1

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (346)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak ako tragická udalosť z 11. septembra prekvapila amerických občanov, tak podobné prekvapenie bolo pre mňa vidieť tento film. Stephen Daldry sa zakúsil do viacerých "chlebíkov" naraz a výstižne to podal svojím divákom, keď film okrajovo zasiahne aj spomenutá tragická udalosť pád obchodného centra v ktorom náhodou bol úžasný otec malého chlapca, rovnosť všetkých ľudí, ale hlavne nevyrovnané, psychické vykreslenie hlavnej postavy. Veľmi dobre poukázal na ďalšie problémy spojené s usmrtením ľudí, na ktorých sa reťazová reakcia straty najbližších ďalej prejavovala. Pri tom celom odhaľovaní osudu malého chlapca si zobral Daldry aj lupu, ktorou pár krát priblížil zaujímave detaily. Herecké výkony rodičov, ale aj malého Oskara spĺňali lepší štandard, takže s očakávaním som čakal ako sa táto dráma skončí. Drámy tohto typu nie sú práve tými pre mňa, pretože mladý chlapec niekedy pôsobil drzo a arogantne, čím moje sympatie strácal a tým klesal aj môj záujem.Celkové spracovanie bolo ozaj vydarené a zapojenie do deja nemého starého otca a prekonávanie osobných prekážok v ťažko zmietanom chlapčenskom živote si zaslúži pochváliť.80% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ja vlastne ani neviem, co napisat. Som proste sentimentalna dusicka, ktora si rada poplace, a vobec mi nevadi, ze je to "akoze prvoplanove, citovo-vydieracske, plne patosu a co ja viem este co kto o tomto filme napisal" :) ja som zrala kazdu jednu minutu, plakala som ako mala a je mi to jedno. Hocikedy sa za tento film budem bit do prs a obhajovat ho. Krasne. ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Hravé drama u kterého je dovoleno se okrem dojetí i pousmát, vděčí za příznivé přijetí zejména své geniální knižní předloze (Jonathan Safran Foer - autor i předlohy k filmu Naprosto osvětleno) a hereckému ansámblu. Pro jádro příběhu není důležitá konkrétní událost 11.září, ale spíše reakce kterou vyvolá jakákoliv katastrofa (ať je to 11.9.2001 nebo 13-15.2. 1945 Drážďany). Dominantní je téma rodiny, její hodnota v životě a drobné částice, které jsou základem pro vytvoření pout co přetrvají. Na první pohled je zjevné, že film vychází z literární předlohy, díky jejíž vynalézavosti (malokterý scénárista by zvládl vybrousit takový diamant) je děj plný překvapení, které se z Hollywoodkých filmů vytrácí. Daldry je vynikající dětský režisér, který dokázal mezi mladým nehercem a hvězdou nezměrného kalibru jako je Max von Sydow vytvořit přesvědčivý dialog beze slov. Po přečtení knihy jsem nevěřila, že by tento příběh někdo dokázal přenést na filmové plátno. Daldry se toho zhostil docela dobře, především díky řadě změn ve scénáři, úžasné hudbě, kameře a hercům. (Berlinale 2012) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

11. září Američanům nedá spát, ale až díky tomuto filmu docela chápu proč. Daldry se podíval opravdu hodně pod slupku problému a servíruje nám neuvěřitelně zajímavý a nesmírně inteligentní film. Byla vůbec nějaká možnost nominovat na Oscara Thomase Horna? Místy sice působí jeho postava otravně, ale rozhodně před jeho hereckým výkonem klobouk dolů. Ve filmu se to kvalitními herci jen hemží. Vlastně nemám co bych filmu vytknul. A pokud jde o mé hodnocení? Mě prostě celé to téma 11.9.2001 nikdy nějak nebralo. Film určitě ale doporučuju. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Nějak moc nechápu nízká hodnocení. Daldryho film mě zřejmě zastihl v ideální náladě, protože jsem se i přes jistou průhlednost obměkčit a okouzlit nechal. Navíc jsem k němu přistupoval bez přehnaných očekávání a výsledek byl o to příjemněji překvapující. Vyzdvihl bych hlavně herecké výkony (i hlavního dětského hrdiny) a Desplatovu hudbu . ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Stephen Daldry si přál dokončit snímek na podzim roku 2011, aby byl uveden na 10. výročí teroristických útoků z 11. září 2001. Premiéry se však nakonec film dočkal až koncem roku. (oje)
  • Jako první byli do filmu obsazeni Tom Hanks a Sandra Bullock. (ČSFD)
  • Max von Sydow se stal ve věku 82 let druhým nejstarším hercem, který byl kdy nominován na Oscara. Nejstarším nominovaným byl Hal Holbrook za film Útěk do divočiny (2007). Holbrookovi bylo taktéž 82 let, ale byl o 50 dní starší než von Sydow. (ČSFD)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama