Reklama

Reklama

Pátrání po mimozemských civilizacích

(TV film)
  • Německo Außerirdischen, Die
všechny plakáty
Německo, 2007, 2x53 min

Hrají:

Seth Shostak

Obsahy(1)

Účastníci mezinárodního projektu SETI hledají odpověď na prastarou otázku: Jsme ve vesmíru opravdu sami?  Pro mnohé se otázka existence mimozemských civilizací zdá být čirou spekulací nebo záležitostí vědeckofantastické literatury. Mezinárodní projekt SETI (The Search for Extraterrestrial Intelligence - Pátrání po mimozemské inteligenc) však sdružuje řadu seriózních vědců z mnoha zemí a koordinuje jejich aktivity. Společným jmenovatelem jejich aktivit je snaha zachytit a ověřit signály pocházející od inteligentních bytostí žijících - možná - kdesi ve vesmíru. Monitorovací stanice najdeme po celém světě. Někde jsou záležitostí jednotlivců, jinde institucí. Nejznámější pracoviště jsou ve Spojených státech, Jižní Africe, Německu, Rusku a dokonce ve Vatikánu.

Jednotlivé díly
 1. Projekt SETI (Suche im Weltall)
2. Kosmický kontakt (Kontakt im Weltall) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Desmi 

všechny recenze uživatele

Vcelku seriózní dokument o lidech, kteří zasvěcují svůj život hledání jehly v kupce sena. Možná spíš hledání jehly v několikahektarovém poli. Buď jak buď, nejde sice o žádnou strhující podívanou, jako spíš o sondu do života těchto lidí a do ekonomické problematiky celé záležitosti.. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Dokument o hledání mimozemšťanů, který však má svou úroveň. Prostor k vyjádření se byl dán vědcům, nadšencům SETI, církvi i skeptikům. Celkový dojem o možnosti mimozemské inteligence je vědecký ve stylu Carla Sagana, nikoli ufologický. ()

Reklama

Reklama