Reklama

Reklama

Abuela Grillo

Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Dánsko, 2009, 13 min

Režie:

Denis Chapon

Hudba:

Pablo Pico

Recenze (3)

whack 

všechny recenze uživatele

Privatizácia vody (vrátane tej dažďovej - nie, to nie je vtip), to je iba špička ľadovca. Fašisticko-kapitalistické korporácie privádzajú ľudí na mizinu globálne. Ľudia sa stávajú ich otrokmi a doplácajú vysokými cenami (niekedy aj najvyššími), kým vlády iba mlčia a ticho to podporujú. V súčasnosti sa to deje najmä v niektorých krajinách Južnej Ameriky, no takýmto tempom budeme onedlho platiť aj za to že dýchame vzduch. Pekná animácia! ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

nádherná alegorie na dnešní hrozící (lépe řečeno už probíhající) válku o vodu... otázkou zůstává, jak dlouho potrvá prozatímní korporátní kolonizace pitných zdrojů... podvod balené pitné vody, regulérní mediální podpora jejího prodeje, nedostatečné informace o kvalitě normální pitné vody, extrémní nárůst výroby plastů atd. kéž bychom měli dar zpívat dešti na přivítanou... ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

Když Abuela Grillo zpívá, přichází déšť. Pro Bolivijce ožehavé téma privatizace vodních zdrojů v symbolickém, dojemném zpracování. Nechybí ani připomínka protestů v Cochabambě. Voda jako veřejný zdroj nebo produkt ve vlastnictví nadnárodních koncernů? Privatizační snahy zaobalené do příslibu přístupu k vodě všem jedincům bez rozdílu konkrétně v Bolívii dopadly tak, že nejchudší komunity byly z poskytování služby vyloučeny úplně, protože by vodu nebyly schopny zaplatit. Privatizace tak snížila dostupnost vody a měla úplně opačný účinek. Poznámka na okraj: Už i v EU jde o aktuální problém...zatím proběhla petice, která měla, jako již tradičně, minimální propagaci v médiích (na rozdíl od individuí jako Peter Brabeck-Letmathe). Tleskám tomuto animáku. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama