Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Momentálně díky Twilight sáze extrémně populární Robert Pattinson a stejně tak známí Sam Worthington z Avatara, James Franco, Amy Adamsová či oscarový Robert Downey Jr. se sešli při tvorbě snímku složeného z pěti krátkých filmových povídek. Jeho tématem není nic jiného než nejkrásnější nemoc světa, tedy láska. A pochopitelně i způsoby, kterak se se všemi jejími tvářemi člověk může a často musí vypořádat. V prvním fragmentu nazvaném Summer House, který natočila britská režisérka Daisy Giliová, přichází Pattinson coby osmnáctiletý mladík Richard, který svou nevěrou zapříčinil rozpad vztahu s mladší Jane, ale nyní doufá v její návrat. Ona se ale zatím vydává svou vlastní cestou. Druhý krátký film se jmenuje Blue Poles, je australský a hlavní hvězdou v něm je Sam Worthington, který zde hraje mladého farmáře Milese v polovině 70. let. Na cestě do města ho stopne pohledná dívka, která díky přečtení pár řádek v jeho deníku konečně pochopí, co chce od života. Třetí filmová povídka byla pojmenována Grasshopper a ze Spider-Mana známý James Franco v ní ztělesňuje mladíka, který není schopen překonat svůj strach ze světa, a proto se raději před lidmi schovává ve stínu počítačové komunikace a moderních médií. Příběh číslo čtyři s názvem Pennies pak na dva Oscary nominovanou Amy Adamsovou představuje v úloze mladé svobodné matky, kterou k lásce k jejímu dítěti musí přivést až šok, který by žádný rodič nikdy nechtěl zažít. A milovníci známých tváří, ale také automobilů si nepochybně vychutnají komediální kraťas Auto Motives, v němž Robert Downey Jr. glosuje vztah lidí k jejich nablýskaným miláčkům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Johanita 

všechny recenze uživatele

Tak to byla pořádná slátanina! A kde je to romantický? (1) The Summer House - nuda bez nápadu a bez konce. Herci zcela splynuli s pozadím, stejně jako "děj" povídky. (2) Blue Poles - takové nijaké, prvoplánové... Achich ouvej. (3) Grasshopper - drsné, docela zajímavé. Možná až příliš šokující. A taky nechápu, kde je ten "mladík, co se schovává za počítačové komunikace..." Eh? (4) Pennies - na chvíli jsem tam viděla Jima Jarmusze, a za pár minut se to proměnilo v bláznivý rádoby vtipný úlet. Tahle byla asi nejhorší! (5) Auto Motives - po těch prvních čtyřech už jsem ani neměla chuť to dokoukat a musela jsem se pořádně přemáhat. No nakonec tahle nebyla tak hrozná a vysloužila této hrůze jednu hvězdičku ("Hey, think about me for Spider-man!" hehe :-) ) Jo, a nejhorší je ta znělka mezi jednotlivými povídkami ve stylu "Věřte-nevěřte". ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Jak je psáno, tak se film skládá z 5 povídek, dovolil bych si ohodnotit každou povídku zvláš't. První povídka s Robertem Pattinsonem stejně jako druhá se Samem Worthingtonem je nuda, je to o ničem, takže odpad. Poslední povídka mimojiné s Robertem Downey jr. a Jamesem Cameronem je totální zmatek a guláš, tudíž zase o ničem a tudíž zase odpad. Čtvrtá povídka s Amy Adams je o něco málo lepší, je to jeden pracovní den ze života servírky, trochu ulítlý a divný a s dost šáhlým koncem, no to bych viděl tak na jednu hvězdu. Jediná opravdu dobrá povídka je ta přesně uprostřed s Jamesem Francem, setkání manažera s dívkou s nahnutým osudem byl velice zajímavý, tudíž za 4 hvězdy. Celkově dávám jednu hvězdu, ale nechápu co se těmito povídkami pohromadě snažil někdo říct ??? ()

Reklama

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si představte, že jdete pěškobusem na bus, žvejkáte si orbitku a z pecek vám duní Ewa Farná a její "Měls mě vůbec rád". A přesně podobně nudnou scénu prezentuje film inkriminovaných pětadvacet minut. Filmuchtivý divák trpělivě kouká a kouká a nakonec ho tohle honění se za skrytou kvalitou unaví a jde o dům dá. Intelektuálům a honičům se za nestádností vřele doporučuji! odpad! ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Film pojatý několika krátkými příběhy o podobách lásky a důvěry. Nejvíc očekávaný tahounem celého filmu se má stát příběh Summer House – s ústřední dvojicí Pattinson a Riley. Bohužel bych řekla, že ostatní příběhy jsou daleko lepší než Summer House. Film, který Vám připomene, proč milujeme krátké příběhy navázané do jednoho celovečerního filmu (viz. Paříži, miluji tě!). Moc jsem si oblíbila takovéto pojetí filmu. ()

Sukdolakus7 

všechny recenze uživatele

Láska a nedůvěra je jednoznačně jeden z nejhorších "filmů", kterej jsem kdy viděl. Připadá mi, a to píšu bez špetky nadsázky, jako bych sledoval hollywoodskou "romantickou" parodii na Věřte nevěřte, jejíž tvůrci se během natáčení vypořádávali s kolektivní mozkovou mrtvicí. Dokáže mi, prosím, někdo vysvětlit, jakým způsobem se tolik známých tváří ocitlo v tak extrémně nefunkčním filmu? Nabízí se pouze dvě racionální vysvětlení. Buď se jedná o rodinnej projekt iluminátů, přičemž Robert Downey Jr., Amy Adams, Robert Pattinson, James Franco, James Cameron, Octavia Spencer, Melissa McCarthy, Sam Worthington a další mají VIP členství, nebo se režiséři prostě uchýlili k hromadnýmu vydírání a pod hrozbou smrti byli všichni herci přinucený, aby si v jejich nebetyčný sračce zahráli. Na dark webu jsem se dočetl, že v tomhle americkým klenotu měli hrát i Brittany Murphy a Patrick Swayze. Už docela chápu, že odmítli a radši to předčasně zabalili. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama