Reklama

Reklama

Sirotek Petr (Charlie Rowe) vyrůstá na přelomu století v ulicích Londýna. A není sám, stejně je na tom i spousta dalších dětí bez rodin. Živobytí si opatřují kapesními krádežemi. Lup ale odevzdávají Jimmymu Hookovi (Rhys Ifans), šéfovi, který se o ně sice trochu stará, ale především je učí zlodějskému umění. Právě ten je přesvědčí, aby ukradli poklad nevyčíslitelné hodnoty – kouzelný předmět. V čem je jeho kouzlo? Dokáže je přenést do jiného světa, bájné Země Nezemě. Stane se a chlapci se ocitnou v krajině bílých džunglí, skrývajících tajemství jejich věčného mládí. Potkávají nové přátele, zažívají vzrušující dobrodružství, musejí však také bojovat s nemilosrdnými protivníky. K nejhorším patří banda pirátů pod velením šílené Elizabeth Bonny (Anna Friel) a domorodý kmen, který před nenasytností pirátů chrání tajemství stromových duchů. Skupiny neustále bojují, jejich nenávist se vyhrocuje a parta malých zlodějíčků se musí rozhodnout, kde je jejich místo... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak to všechno začalo. I tak by se mohl znít podtitul tohoto dvoudílného televizního praquelu velice známého příběhu. Tvůrci mysleli hlavně na děcké diváky a tak podle toho uzpůsobili scénář, akční scény a hlavně výpravu. A ta je na TV produkci velmi uspokojivá. Digitální efekty přirozeně náročnějšího diváka nijak neuspokojí, ale to dětem bude úplně jedno. Přijatelná dobrodružná atmosféra je tedy pro ně vcelku vhodná. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutní TOP ze všech Petrů Panů a jim podobným. Samotný příběh Petra Pana mě nikdy nezaujal a proto jsem se ani nikdy na žádný film s Petrem Panem nedokázala dodívat. Na tento film jsem se podívala jen kvůli Rhysovi, abych si doplnila jeho filmografii a nevěřila jsem tomu, co vidím! Není to obyčejný nudný příběh o nějakém děcku, ale o tom, jak to všechno začalo. A abych pravdu řekla, je to milionkrát lepší než celé slavné 'pokračování'. Neverland jsem si okamžitě zamilovala a shlédla ho hned několikrát, protože mě to opravdu dostalo. Rhys byl tak neuvěřitelně přesvědčivý, že i mě, člověka, který fandí svým 'favoritům' i kdyby měli být jakkoli zlí, dokázal dohnat k tomu, abych jeho filmovou postavu začala nenávidět. Ještě nikdy se mi nic takového nestalo a tak musím uznat Rhysův neuvěřitelný talent a taky samozřejmě úchvatnost samotného filmu. Takže za mě plný počet a ještě hvězdičku k tomu! ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O "Neverlandu" jsem toho moc nevěděl, prostě se ke mě dostal, tak proč ho nezkouknout, že? Na TV produkci to ani není nijak zvlášť špatné. Hlavním mínusem je tak skutečnost, že jde o svět kolem "Petera Pana", který mi nikdy nic neříkal, slušně řečeno, takže odhalování postav a skutečností, u kterých se ozývalo pomyslné "tadá" mi bylo celkem dost ukradené. Přiznávám. Mohlo to alespoň být zajímavé fantasy, nebýt masivního množství logických hloupostí, které možná jsou normální v Neverlandu, v mých očích ale nikoliv - jednou zmizí celá pirátská loď, jednou koule jev "vyhryzne díru" v budově; piráti, indiáni i "současní" angličané mluví všichni stejným jazykem a nikomu to nepřijde divné, piráti s našmínkovanou kapitánkou, mluvící o Venuši, planetě Zemi, jiných galaxiích... I fantasy by měla mít nějaká pravidla, jinak se z nich stane jen alogická debilita. Vědět, že jde o úvodní film k seriálu, tedy film bez konce, tak bych do toho nešel. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Počiatok zeme - nezeme určený predovšetkým mladšej generácii je príjemná, možno trochu zdĺhavá fantasy pohádka. Film zaujme nádhernými exteriérami, s ktorými sa tvorcovia popasovali veľmi dobre, dej filmu je však pomerne pomalý, miestami nudný. Film však nikoho neurazí, nevnucuje sa. PLUS: kulisy, exteriéry, celkom schopné efekty, MINUS: dlhší dej, nudnejšie scény. ()

fruitixx 

všechny recenze uživatele

Bitva s rozumem, tedy vlastně s Hookem dovedená k dokonalosti. Chcete vědět jak přišel kapitán k háku na ruce? Chcete vědět kde je země-nezemě a jak se do ní dostat? Podívejte se tedy na tuto předehru, je stejně tak zajímavá možná ještě zajímavější než druhý díl, kde se vše začíná vybarvovat. V prvním se dozvíte i něco o podstatě vesmíru.. Navíc je to podáno dost hodně remakeově s jiným příběhem, takže máte pocit, že se díváte na něco úplně jiného, než jak známe klasického Petra Pana. Jako fanda fantasy dávám. 4*+ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Bob Hoskins si zahrál postavu pana Smee už ve filmu Hook (1991). (pajik)

Reklama

Reklama