Reklama

Reklama

Velký hokej

(TV film)
  • Rusko Big Hockey
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Rusko, 2006, 2x27 min

Obsahy(1)

Sověti přistáli v Montrealu třicátého srpna 1972 večer. Kanaďané se snažili udělat dojem a připravili velmi působivé přivítání. Nikdo z Rusů nečekal, že tam bude taková atmosféra. Uvítání bylo překvapivé. Jako by přiletěl přímo Leonid Iljič Brežněv, generální tajemník komunistické strany SSSR. Hokejisté byli šokováni. Těch překvapení bylo nakonec na obou stranách hodně. Vzpomínat budou Vladislav Tretjak, Ken Dryden, Alexandr Jakušev, Phill Esposito, Alexandr Ragulin, Yvan Cournoyer, Valerij Vasiljev, Pat Stapleton a další. Odvetná utkání se odehrála v Moskvě a bylo to napínavé až do samotného závěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

iamek 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o legendární sérii mezi profesionály a amatéry. Bylo fajn vidět jak hokej vypadal před tolika lety. Dokument vysílala ČT. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Hokejový milník o kterém jsem slyšel až teď. Zajímavé postřehy účastníků a nahlédnutí do zákulisí této tzv. Série století se mi sice líbil, ale na můj vkus tam bylo málo hokeje... škoda. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Začátek sbližování hokejové Evropy se zámořím a zároveň prolomení mýtu o neporazitelnosti hvězd NHL. O tomto svátku hokeje se bude především v Kanadě vyprávět ještě za tisíc let. Konfrontace těch největších legend té doby jakými byli na Kanadské straně pánové Esposito, Clarke, Mikita, Mahovlich a na Ruské borci jako Treťjak, Jakušev nebo Charlamov. Na záludnost Bobbyho Clarka, oční kontakt mezi Brežněvem a Espositem nebo program, který připravili zámořským hvězdám Rusové, vzpomínají Pat Stapleton, Ron Ellis, Boris Michajlov a další přímí účastnici jedné z největších událostí v historii nejrychlejší hry na světě. ()

Reklama

Reklama