Reklama

Reklama

Jedna noc v Turíně

  • Velká Británie One Night in Turin
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2010, 90 min

Obsahy(1)

Před vznikem Premier League a zavedením mnohamilionových platů bylo v Anglii slovo „fotbal“ považované za vulgarismus. Hra byla ostudná a zdálo se, že fanoušci, hooligans i celý národ dohráli. Pak však přišel rok 1990 a mistrovství světa v Itálii - šance na spásu. Nebyl to však obyčejný světový šampionát, ani obyčejná doba. Trenér sir Bobby Robson byl pod obrovským tlakem médií a své hráče označoval za „osly“. Nicméně během šesti krátkých týdnů angličtí fotbalisté díky svým heroickým výkonům sjednotili národ a nakonec postoupili až do finále. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé nedošli do finále, ale semi, finále prohrál Caniggia s Maradonou a spol proti hnusným Němcům 0-1. Za další, Obelixi, poslední naše MS to fakt nebylo :-D ale k dokumetu žádné výtky. I když Class of 92 je lepší. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Dokument mapující cestu matné anglické fotbalové reprezentace na MS 1990 a obrození jako z pohádky v době, kdy se země zmítala pod nájezdy hooligans. Velmi příjemný dokument s Gary Oldmanem na postu vypravěče o posledním MS, na kterém se naši reprezentanti objevili :-) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama