Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už jeho křestní jméno jako by předurčovalo jeho tragicko-romantický život. Heatcliff je totiž hlavní mužskou postavou románu Emily Bronteové Na větrné hůrce. Heath Ledger se narodil 4. dubna 1979 v australském Perthu. Byl zdatným surfařem a už od raného mládí talentovaným hercem. Začínal v televizi. Ve filmu debutoval v roce 1997 snímkem Deset důvodů, proč tě nenávidím. Na přelomu tisíciletí začal pracovat i v Americe. Nebral každou roli, dokázal čekat na příležitost, pečlivě zvažoval pro a proti a hlavně - do svého výkonu dal vždycky všechno. Vyčerpanost spolu s pronásledováním neodbytnými bulvárními reportéry mu způsobily chronickou nespavost. Hvězda filmů Zkrocená hora, Temný rytíř, Kletba batří Grimmů a mnoha dalších filmů Heath Ledger byl 22. ledna 2008 nalezen mrtvý v bytě na Manhattanu. Kromě filmů po Heathovi zůstala dcerka Matilda, kterou měl se svou hereckou partnerkou ze Zkrocené hory Michelle Williamsovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak forma je sama o sobě hrozně špatná, ale tady šlo především o obsah, který rozhodně měl co říct. U dokumentu mě přepadl strašný smutek za to, že takový nadějný a talentovaný herec zemřel, obzvlášť když jsem poznala, jak se nechtěl zaškatulkovat do rolí lamače srdcí a šel si rozhodně za svým. Heath měl talent, odvahu a cílevědomost, ale bohužel i problémy se spánkem. Ještě dnes si pamatuji na den, kdy zemřel a já se to dozvěděla ze zpráv. Bylo mi smutno tehdy a je mi smutno teď, protože takových talentů a charismatických osobností v Hollywoodu neběhá mnoho. Co se týká dokumentu samotného, tak je pravda, že mohli využít víc záběrů a scén z filmů, ale snaha byla. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výjimečný mladý talent, obrovská ztráta. To už jsme po smrti Heathe Ledgera všichni slyšeli nesčetněkrát. Jenže ona je to fakt pravda. V Hollywoodu byl zjevem, který mohl dokázat velké věci. Obsah a samotné zpracování dokumentu jsou ale bohužel opět trestuhodné, Heath i jeho kolegové naštěstí mluví k věci, informace jsou utříděné a bez výraznějších přehmatů (chyběla mi jen zmínka o jeho výborném výkonu v dramatu Candy). Ledgera vyjma jeho talentu můžeme obdivovat i pro pečlivý výběr rolí a vyhýbání se „tradičním“ látkám. Opět mi chyběli filmové ukázky, ale jak říkám, dokument o Heathu Ledgerovi je už sám o sobě tak nějak výjimečný!! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ojedinělý zjev v megalomanském průmyslu Hollywoodu, skromný australský kluk s vizáží dítěte a vrozeným projevem hereckým. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím obsah, jak jinak, forma byla strašná. Věty o ryzím nevybroušeném diamantu, o velké hvězdě, která bohužel příliš brzy zhasla, byly moc dojemné. Heath byl bezesporu velmi přitažlivý muž a nadějný herec. Co dodat k závěrečné větě: "Je strašně smutné, že zemřel tak mladý." Nic. :-(( ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument ztělesňuje vše, co je obecně na sérii "Životopisy" mizerné. Opakování týchž záběrů a fotek, časté opakování už řečeného a mlácení prázdné slámy. Asi nejsmutnější je, že k Ledgerovu životopisu se vyjadřovali téměř bezvýhradně lifestyloví novináři, kteří dělali zasvěcené soudy o jeho osobním životě. Přitom na představení jeho kariéry už skoro nezbylo místo. Je navíc legrační, když právě tihle lidé veřejně pranýřují paparazzi s backgroundem pokoutně natočených záběrů ze soukromého života herce. Ramonet píše v Tyranii médií, že když umřela princezna Diana, mohli se novináři přetrhnout, aby nakydali hnůj na bulvární novináře (které často tytéž mediální skupiny platili), takže docházelo vlastně k paradoxní situaci, kdy vojáci střílejí do vlastních řad. Mám pocit, že tohle byl stejný případ. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Moc hezké zpracování života Heatha Ledgera. Věděla jsem, že měl potenciál, který bohužel už nemohl využít, ale až teď mi došlo, jakou legendou on byl. Dozvěděla jsem se o něm mnoho věcí, které jsem ani nevěděla. Je smutné, že odešel tak mladý a talentovaný člověk. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Ano, opakují se tu všeljaké fotky a záběry z filmů, ale je to o životě velkého herce Heatha Ledgera (tak si to vy kritici uvědomte nebo jste čekali médium a Ledgerova ducha kolem s posmrtným odkazem?). Svět přišel o vynikajícího herce a člověka. Je obdivuhodné, že z domova odešel v 16-ti letech a ani nepotřeboval nějaké herecké učení, aby se stal vynikajícím hercem - a o to právě víc dokáže zaujmout, je přirozený a dokázal zahrát to, co sám zahrát chtěl.. A Gary Oldman má pravdu, ať už bude hrát Jokera nebo jiného padoucha kdokoli, nikdo se Ledgerovi nevyrovná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedno z tých slabších spracovaní seriálu Životopisy. Okrem mrtvých fotiek tu nemáme žiadne filmové ukážky a Ledger sa objaví iba pri rozpávaní o svojom živote v Austrálii. Nízka kvalita je asi zásluhou toho, že Ledger nie je žiadna filmová hviezda, iba hviezdička, dalo by sa povedat začínajúca. Zhasla v 28 rokoch, čo je málo na filmovú kariéru. Že o nom v dokumente rozprávajú v superlatívoch a že tento diel seriálu mám tu na csfd tak vysoké hodnotenie je iba ten, že protagonista je po smrti. Hodnotenie: 55% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Kompletní obecné shrnutí Heathova života. Jako u většiny dokumentů se opakovaly tytéž záběry se stejnými fotkami a občas to celé znovu shrnuli. Věnovali se 90% jeho filmům, ikdyž to bylo spíše okrajově. Mimo pár vybraných lidí mluvících v průběhu celého dokumentu se objevilo i pár známějších tváří, kteří zavzpomínali. Heath byl jedním z nejoblíbenějších herců. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se z toho dalo vytěžit víc. Nicméně příběh Heatha Ledgera, dělá z téměř bezšťavnatého dokuemntu čtyř hvězdičkový snímek. A je opravdu pěkné se dívat na účinkující s jakou radostí a úsměvem na tváři o něm mluví. Tohle je člověk hodný obdivu. Skromný kluk z austrálie, kterému se charisma opravdu nevyhlo obloukem. "Nechci hrát v komediích pro teenagery, nechci být tím slaďoušem a idolem mládeže a ani kvůli penězům to dělat nebudu. Mám potom takový divný pocit.. dusí mě to.. Tyhle role mě neuspokojují." .. takhle by se k věci postavil asi málokterý herec s takou tváří a dávkou talentu, kterému do dlaně cpou milion dolarů a ještě by měl zaručený úspěch u dámského osazenstva na celém světě, nemyslíte ?.. Jeho role Skipa/Lords of Dogtown, Ennise del Mara/Brokeback Mountain a Jokera/Temný rytíř asi netřeba komentovat. Filmy by ožily, kdyby v nich měl možnost působit i nadále. Bejku, tebe je opravdová škoda !! ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger byl talentovaný herec, který zahrál jednoho z nejlepších záporáků. Měl jsem ho celkem rád, tohle zpracování životopisu bylo nudné a špatné. Navíc mi neřeklo nic nového, co bych nevěděl. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabé zpracování, i když plné informací. Tenhle vyjímečný chlapec by si zasloužil kvaltní životopisný film a věřím, že se ho jednou dočkáme. ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Heath byl bezesporu vyjímečný a já jeho um obdivuju. Nicméně zpracování tohoto dokumentu je podprůměrné, nevím jestli to je tím, že jsem to nedopatřením viděla na ČT2 s dabingem, kde si přijdu jak magor, jelikož Vám každou větu opakují snad stokrát a používají 10 fotek dokola celých 45 min a to mě neskutečně irituje! Nicméně ztráta takovéto herecké osobnosti je vždy bolestná.... ()

kuces 

všechny recenze uživatele

Vítězí obsah nad formou... Typický dokument ala-USA. Takze opakovani, opakovani, opakovani jak pro zapomětlivé důchodce. Ale jde nám předevšim o obsah, který nám Heatha obstojně představí a připomene. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně smutná záležitost... (Škoda stylu tohohle dokumentu, opakování jednotlivých etap života, to shrnutí, mi prostě přišlo navíc.) ()

GoldHair 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger je můj nový herecký objev. Poprvé jsem ho viděla hrát ve filmu Příběh rytíře. Hodně mě zaujal, nejen vzhledem... z něj prostě čiší charisma... hned jsem si začala vyhledávat další jeho filmy a zatím nikde mě nezklamal. Když už jsem si ho přidávala mezi oblíbené herce, zjistila jsem že už nežije... Po shlédnutí tady toho (sice ne kdovíjak dobře provedeného) životopisu ho obdivuji ještě víc... cesta jeho životem nebyla snadná a i tak se dokázal prosadit... Škoda že nátlak slávy nezvládl, jeho smrt se mě dotkla i teď po sedmi letech... Tak ať žije dál ve filmech a našich srdcích... ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Ten kluk byl vážně dobrej a talentovanej, velká škoda. Mám rád jeho filmy a hlavně jeho přístup. To, že si začal i s Kongovou láskou- Naomi Watts, to byl opravdu lamač ženských srdcí na potkání. ()

petriess 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný nekomerční herec samouk, mistr rozmanitých rolí, o tom vypovídá již fakt, že pár dní po tom co dotočil film Legendy z Dogtownu se vrhl do diametrálně odlišného a strhující snímku Zkrocená hora...co role to jiná postava, jaké štěstí, že se nenechal strhnout do řad herců, kteří se topí v sériích nízkorozpočtových tuctových komedií, ale dokázal si role vybírat dle sebe. Svět filmu ho postrádá....klaním se.... ()

marketcsfd 

všechny recenze uživatele

bohužel potečou mi asi ještě hodně dlouho, ztráta tak talentovaného, mladého, krásného muže je prostě strašná. Třeba bych ho ráda viděla ve více vážných rolích - bohužel dokument mi dojal, ale chtělo by to jiné zpracování u mě 4. ()

Reklama

Reklama