Reklama

Reklama

VOD (1)

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer (Elizabeth Banks), která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Že by to mělo něco společného se záhadným projektem, na němž pracuje jeho bratr? Nebo s tajným jednáním jednoho z nejvlivnějších obchodníků New Yorku (Ed Harris)? Během Cassidyho odvážného kousku začíná postupně zapadat jeden dílek puzzle do druhého. Z příběhu zkompromitovaného poldy, který se snaží dokázat svou nevinu, se stává něco zdaleka víc šokujícího. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (447)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Dle ohlasů některých zdejších jelit, kterým by na hodnocení nestačila ani odpadní roura o průměru Moby Dickovy prdele nacházející se pod špitálem plným salmonelózních a úplavičných godzil, jsem očekával něco ve smyslu "pusť si Muže na hraně, budeš čumět nasraně". Ale dosti mé nadčasové a neuchopeytelné poesie. Nestalo se tak. Samozřejmě to není jen proto, že kozičky, které hrály společně s Genesis, byly nebezpečně připraveny ke skoku... a chybělo jim méně, než Worthingtonovi na římse... pche, dvacet jedna pater, to se mám jako posrat, ne? Vraťme se ale k jádru psa, či zakopanému pudlovi, jak říkáme my, génijusové, tedy k předstíranému džampu hlavního hrdiny a jeho kombinačním schopnostem..., že to bylo blbé, stokrát viděné? Ale jo, ostatně jako už milionkrát (trochu plavu v množilce) v podobných žánrech, proto necítím tak vražednou nutnost se zde vyzvracet, zatímco jsem srovnatelným pitchovinám nastřílel bůra. Oblíbenec Harris tedy spíš než záporák vypadal jak ne zrovna čerstvě vykopaný anorektik, ale jinak se jedná o obstojnou a slušně koukatelnou poloakční kravinku. Takže neobjektivně a hystericky natruc připlácávám už téměř nezaslouženou čtvrtou pizdu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Každému musí být jasné, že né všechno se zde děje jen tak náhodou. Dokázat svou nevinu zabere spoustu času a plánování a tak se nesmíme divit, že v podstatě všechno vychází. Jenže, i když jsem tušil, co bude následovat, stejně jsem byl napnutý a jak se co komu podaří. Pominu logičnost, ta šla místy stranou, ale příjemné herecké obsazení, v čese s půvabnou Genesis, na kterou se vážně dobře dívalo, pozitivní náhled na věc a napjatá atmosféra mi byli příjemnou nedělní společností. 70% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Filmová horská dráha. Začátek se rozjíždí velmi slibně, příchod do hotelu i vězeňský flashback předpovídají kvalitní thriller. Pak se ale začíná odkrývat chatrná (chatrná? ve skutečnosti spíš neskutečně blbá) zápletka a veškeré nadšení mizí. Spolu s ním postupně mizí i atmosféra, vážnost a v neposlední řadě též jakékoli spojení s realitou. Mizerné scény sice sem tam stále střídají scény kvalitní, avšak to, v co se film zvrtne v posledních cca. patnácti minutách, je do nebe volající. Zkorumpovaní poldové, nemrtví otcové, směšné prokázání neviny uprostřed ulice... Ouch. Ale snad úplně nejhorší byl ten páreček, se kterým by ve zlodějské zručnosti prohráli i Dannyho parťáci. Za případné spoilery se omlouvám, ale muselo to ven. Jo a účast Harrise byl taky jeden velký omyl; jeho "záporák" je totiž naprosto mimo. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Až moc hloupý film, který se opičí po ostatních a navrch se snaží být velmi vážný až skoro sociálně kritický. Prvně je tradičně zprasen překlad filmu, kdy to má znamenat Muž na římse - to by úplně vysvětlilo hlavní myšlenku filmu. Na hraně čeho čí s čím? V samotném filmu zazní název filmu a je kupodivu Muž na římse (!). Samotný příběh nebo scénář je jen slepenec útržků z jiných filmů. Je tu útěk z vězení - bankovní loupež - pokus o sebevraždu - sociální kritiku - policejní korupce. Tolik si toho ten film nabalí na sebe a do sebe, že už pak buď totálně rezignujete anebo se ztratíte. Neubráním se spoileru > SPOILER ALERT < Pokud uteče někdo koho sem zavřel do vězení, tak okamžitě budu vědět, že půjde po mě. Jenže hlavní padouch jde pasti sám a ještě se diví. Takže celý příběh sám o sobě dělá hlupáka z kohokoliv na plátně i před ním. > SPOILER ALERT 2 < Lidi nejprve křičí, že "ať skočí" a je jim ukradený hrdina na římse. Po minutě vyjde najevo, že je to "usvědčený zloděj, který utekl z vězení" a hned mu všichni fandí. A těch hloupých věcí a oslích můstků je více. O tom, že je to celé nahrané člověk docvakne po pěti minutách. Samotná akce a nahánění hrdinů je další fackou. Vrcholem je konec, který doslova hází K.O. na celý film i divákům. Už jen chyběla hudba z 80. let a zvolání "AMERICA FU*K YEAH"! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

z hlediska tempa vcelku strhující snímek, který ale doplácí na to, že samotná zápletka vlastně nedává vůbec smysl.. tvůrci totiž tak nějak namixovali od všeho trochu a vznikl z toho jakýsi paskvil, ve kterém vyniká především scénář plný nelogičností.. ale z řemeslného hlediska jde rozhodně o vydařenou záležitost, na kterou se dobře dívá a u níž jsem se nenudil.. takže lepší 3* ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Rímsa, na ktorej sa točilo, bola vo výške 200 stôp = 61 metrov. (Arsenal83)
  • Nickův bratr (Jamie Bell) naznačuje na začátku filmu Angele (Genesis Rodriguez), že má poslední možnost, aby odešla. To ale postrádá logiku, když je později jasné, že je Angela nepostradatelná. (necisty)
  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama