Reklama

Reklama

Mayský kalendář: Apokalypsa 2012

  • Rusko Apokalipsis
všechny plakáty
Rusko, 2008, 44 min

Obsahy(1)

Mnohými tajemstvími opředená starobylá mayská civilizace zmizela beze stopy 500 let před objevením Ameriky. Mayský kalendář, jenž představuje jednu z největší záhad, kterou po sobě tato civilizace zanechala, nás nepřestává udivovat svojí nevídanou přesností. Podle mayského kalendáře končí náš současný věk Pátého slunce 21. prosince 2012 a co přijde následující den, nikdo netuší. Jisté však je, že změny přijdou. Autoři tohoto dokumentárního filmu se vydali do Mexika, kde navštívili ruiny staveb starodávných civilizací, a rovněž se setkali se zastánci mayského proroctví, ale i se skeptiky z řad tradičních vědců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ruský miš-maš na už ohranú tému 2012. Dokument chcel obsiahnuť všetko, ale neukázal nič. Všetko to čo bolo spomenuté má tak plytkú výpovednú hodnotu, že ak Vás aj niečo zaujme po pár vetách je rozprávanie už úplne niekde inde. Viem si živo predstaviť, ako dokument vznikal. V rámci dovolenky ktorú zaplatila televízia sa posledný deň objednal dôchodca a turistický sprievodca, aby porozprávali čo si o tom myslia. Doma pristrihneme pár pošahancov a máme dokument. Český názov je jednoznačný marketingový ťah na boom 2012. Po dokukaní však nadšenie končí. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Každý hledá své místo v životě, cesta nebývá přímá a lehká, každého jistě dovede na konec. Odchod neznamená zapomnění, konec to je teprve začátek.Stojí za zhlédnutí i úvahy. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument o mimořádné civilizaci, o které jsme se však v tomto snímku mnoho nedozvěděli. Některé postřehy byly zajímavé, jako třeba zkritizování Mela Gibsona a jeho Apocalypta či hypotézy o kontaktu Mayů s mimozemskou civilizací, ale celkově mě tento snímek nezaujal, což je vzhledem k tématu obrovská škoda. 40% ()

Reklama

Reklama