Reklama

Reklama

The Afterman

Belgie, 1985, 90 min

Recenze (7)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně neznámá a okrajová záležitost z Belgie. Za postapokalyptickou vizí se skrývá v podstatě šňůra samoúčelných rádobyšokujících scén. Chlap se probere po jisté době, kdy na naší zemi proběhla atomová válka, a cestuje jakýmsi územím, kde se setkává a většinou nuceně utkává s všelijakými nepřáteli, z nichž všichni jsou zákeřní, pošahaní a řádně ujetí. Hned první setkání s bandou týpků končí análním znásilněním, ... no po čase si k sobě najde slečnu, fakt kočička, ale jejich cesta se ubírá stále stejným stylem ... jeden výjev sexuálního násilí a zneužívání střídá další až do optimistického závěru. Do toho dvě docela slušné gore scény (vydloubnutí očí a vidle do krku ...). Není to žádná "pecka mezi oči", ale svůj sleazy a bizardní nádech si to rozhodně nese. V 80. letech tohle pustit do světa bylo naprosto nemožné, film skončil v trezoru a dostává se z něj až dnes ... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Scéna se ženou na stole a následným pomazáním jídlem byla odporná sračka, a cely film byl zvláštní a ničím nezajímavý sledováni pobudy co se snaží chránit ženu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je zajímavý rozhodně svojí podivností, svým bizarním přístupem k tématu postapokalyptického světa, kdy sledujeme muže, který s probouzí do světa, který je tak nějak primitivní, sledujeme pár postav, které jsou provázány hlavně sexuálně. Trochu drsné, trochu excentrické, prostě zvláštní. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptickej mega bizár, kterej by mohl být takovou variací na Malevil, kdyby se tam furt nešoustalo. Fakt úlet, kterej se jen tak nevidí, takže za to, že to někdo vůbec natočil, klobouk dolů, ale jinak jednou a dost. Alibistický průměr. 50% ()

headcrab 

všechny recenze uživatele

Zbytečná, samoúčelná a nepůsobivá vize postapokalyptickýho světa očima Rob Van Eycka.Postapo je opravdu jenom záminkou pro natočení svýho vysněnýho šokujícího materiálu, protože svět vůbec nevypadá jak po světové/atomové válce, všechny lokace překypují zelení, zvukovou kulisu doplňují všudypřítomní zpívající ptáci atd., což si ale režisér tak trochu ošetřil absencí datování.Tenhle film má jedinej účel - šokovat, ale to se mu v mém případě rozhodně nedaří.Je tady záběr od nekrofilie přes různý sexuální násilí až po kanibalismus, ale co z toho, když to celkově nemá "duši".Jedna samoúčelná rádobyšokující scéna za druhou bez jakýhokoliv dopadu na diváka, bez dialogů, jen s iritující 80-kovou hudbou.Ještě si neodpustím malou citaci z jedné recenze, která vystihuje (s lehkou nadsázkou :) ) většinu filmovýho dění: "Another obvious obstacle was that there aren't any professional actors in the cast. That's okay, though, since their acting duties are limited to stripping off their clothes and walk around with terrified faces" :) Yeah, that`s right, ikdyž ani ty vystrašený ksichty jim pořádně nešly. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama