Reklama

Reklama

Kandidáti

Česko, 2010, 80 min

Obsahy(1)

Jak vyrobit politika, aby dobře sloužil mocenským zájmům. Mystifikační hraný dokument Alexandra Vojty. Chcete být poslancem parlamentu? Media trénink vás to naučí! Budete umět spolehlivě a efektivně prezentovat v médiích svoji verzi reality. Budete takovou realitu vytvářet. Vaše politická kariéra je na dosah! Media trénikem procházejí manažeři, celebrity, sportovci a hlavně – politici. Pod pokličku celému procesu mediální přípravy politických osobností se dívá nový nezávislý český film Kandidáti. Pár měsíců do voleb. Bezejmenná strana si najímá expertku na mediální komunikaci, aby připravila a vybrala kandidáty. Ti se sjíždějí na utajené místo s vírou, že v rámci přípravy na politický boj budou konat něco pozitivního. Jejich výkon při tréninku je však zároveň alfou a omegou dalšího působení v politice. Kandidáti jsou jako reality show. Jsou to postavy, jejichž hlavní hodnota spočívá v ochotě vystoupit před světla ramp a tam se potácet v rytmu cvakání závěrek toaparátů. Stačí je naučit pár frází a hesel. Trénink je zaplacený lidmi, kteří očekávají výsledky a nebudou nečinně přihlížet. Kandidáti ochutnají pravý význam slov kompromis, amébnost, lež, pravda, citové vydírání, nactiutrhání, manipulace, sebezapření, předstírání. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

noctambule 

všechny recenze uživatele

"Vznikla nová strana, název má prostý, Strana".........To byla strašná podívaná. Objevovaly se tam sice i zajímavé myšlenky, které odkryly něco z toho, co se uvnitř politických stran děje. Ale celkově to byla hrůza. Ten tragický komentář, k tomu ti lidé, jejichž role je prazvláštní a vůbec důvod natočení tohoto výtvoru je podivný. Celé mi to přijde jako divadlo. Paní, která vedla kurz mediální komunikace, byla obzvlášť hrozná, v realitě by se asi moc neuživila tímto povoláním. I když jsem měla z dokoukáním velký problém, nakonec se to povedlo. Konec byl docela vtipný, ale můj celkový dojem zlepšit nemohl. Ani se nedivím, že to ČT nechtěla vysílat. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavý to nápad, podívat se do zákulisí továrny na "výrobu politiky", který se ovšem potýká se špatnou nepoutavou prezentací a poslouchat ty hlody z jedné místnosti 80 minut v kuse - "Ne děkuji". Čekal jsem určitý nadhled a ukázku politického "řemesla", ale tohle byla bída a děs. Příběh o tom jak si "investoři za oponou" vychovávají své poslušné ovečky na kurzu "politického" brainwashingu, aby mohly ukecávat zatím neukecané. 20 % ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Hrají: Milada Thielová, Dušan Hübl, Petr Vaněk, Irena Oros, Mirek Rejl, Milada Jašová, Martin Procházka, Jan Navrátil, Erika Antošová, Václav Roman, Jaroslav Hunka, Martin Karpíšek, Lucie Prchlíková, Ondřej Volejník, Martin Pacek, Luboš Pokorný, Pavel Vondrovic Vyrobili studio KOLEKTIF. ()

1peer3 

všechny recenze uživatele

dávam 3* za prevedenie tohto filmu , celá snímka sa odohráva na tréningu ,... nápad to bol vcelku dobrý , myslím, že povedomie ľudí o tom ako funguje politická strana je veľmi nízke a hraničí s primitívnosťou - teda čokoľvek , čo aspoň trochu rozvíri diskusiu v tejto téme je pre postkomunistické krajiny viac než vítané ... no musím priznať , že tento projekt podľa môjho názoru nemá na to parametre aby oslovil širšie spektrum divákov , ako práve to , ktoré si je dobre vedomé praktík , ktoré v ňom boli opísané ... možno sa mýlim kiež by ... ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama