Reklama

Reklama

Liverpool FC: Champions of Europe 2005

všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2005, 90 min

Obsahy(1)

Liverpool FC: Champions of Europe 2005 je video film popisující jedno z nejslavnějších finále fotbalové Ligy mistrů, kdy anglický Liverpool předvedl v Istanbulu úžasný obrat proti italskému AC Milán dosáhl v pořadí na svou pátou trofej v nejprestižnější soutěži světa. Diváci se v Istanbulu stali svědky neuvěřitelného zmrtvýchvstání, když Liverpool smazal tříbrankový deficit a dokráčel si pro titul. Důležitými postavami nádherného zápasu, který se navždy zapsal do historie Ligy mistrů, byli i čeští reprezentanti Milan Baroš a Vladimír Šmicer. Oba se tak stali do té doby prvními českými hráči, kteří vyhráli tuto soutěž. (Paity)

(více)

Recenze (6)

mannheim 

všechny recenze uživatele

Reds sú v anglickom futbale VŽDY Liverpool Football Club. Red Devils sú potom tí druhí chlapci z tej menej obľúbenej časti. A film je samozrejme úžasným predstavením toho najlepšieho zápasu v dejinách Champions League. Je len symptomatické, že titul získal tím, ktorý nosím už 20ty rok vo svojom srdci. Full house. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný zápas! Otočit z 0:3 na 4:3 po penaltách je něco naprosto úžasného! Jerzy Dudek, Steven Gerrard, Sammi Hyypia, John Arne Riise, Milan Baroš, Vladimír Šmicer, Jamie Carragher a samozřejmě taky Rafa Benítez - to jsou jména, která zdobí tento nádherný fotbalový zážitek! Určitě je to nejlepší fotbalový zápas všech dob! ()

Reklama

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný fotbalový zážitek. Důkaz nezlomného ducha hráčů Liverpoolu, ani za stavu 3:0 nepřestali bojovat a nakonec to dotáhli až na penalty, kde poté zvítězili 4:3. Liverpool v tomhle složení mi utkvěl v paměti, jen škoda, že takhle nezůstali déle. Opravdu výjimečná sportovní událost, která vstoupí do dějin. 91% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jasné, fanoušci Liverpoolu při sledování téhle sezóny zažívají orgasmus asi ještě dneska, no já na to mrkl jako fanoušek United a tudíž... oukej, tu istanbulskou noc, kdy Angláni ponížili špageťáky z Milána a otočili už ztracenej zápas, jim fakt jakože závidím, protože tohle bylo dost možná nejlepší finále Čempions Líg evr (Kecáám! Kam se to hrabe na finále z '99- United vs. Bayern, che). Plusem je samozřejmě i ten fakt, že součástí týhle hitparády byli tenkját i dva Češi- Vláďa Šmicer a Milan Baroš. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Detailny dokument, ktory rekapituluje celu sezonu 2004/2005 a vsetky zapasy a goly Liverpoolu v danom roku, kedy sa Rafa Benitezovi podarilo dat dokopy team, ktory po piatykrat vyhral Ligu Majstrov. Napriek tomu, ze v Premier league sa Liverpoolu az tak nedarilo. Ovela markantejsi bol vsak famozny a historicky obrat vo finale. To sa tak skoro niekomu nepodari. Neuveritelne. Pre toto mam rad anglicke kluby - nevzdavaju sa, kym nie je koniec. 8/10 ()

Zajímavosti (1)

  • Cez polčasovú prestávku sa vtedajší tréner Liverpoolu Rafael Benítez rozhodol vystriedať ľavého obrancu Djimiho Traorého za útočníka Djibrila Cissého. Nato mu lekár oznámil, že pravý obranca Steve Finnan má natiahnuté trieslo a mal by byť vystriedaný. Benítez naspäť povolal Traorého a rozhodol sa, že zraneného Finnana nahradí Dietmar Hamann. Cissé aj Hamann sa pripravovali na ihrisko, keď v tom niekto povedal: „Tréner, myslím, že máme 12 hráčov na ihrisku." (Polcas)

Reklama

Reklama