Reklama

Reklama

Porcelain Unicorn

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Historický
USA, 2010, 3 min

Kamera:

Adam Biddle

Hrají:

Fiona Perry

Obsahy(1)

Ve vítězném snímku soutěže Ridleyho Scotta Tell It Your Way sledujeme staršího muže s krabicí od bot v ruce. Při pohledu na dům, který očividně nějakou dobu hledal, se mu vybavuje silná vzpomínka, odehrávající se pár desítek let zpátky. Ten dům, tajná skrýš, židovská dívka, jejich rozhovor, němečtí vojáci a taky jediná věc, která mu po dívce zůstala - bílý porcelánový jednorožec. (Vodnářka)

(více)

Recenze (8)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k přísnému zadání 3 minuty / 6 řádků textu se nedá snímečku vyčítat určité zjednodušení, prosté zaměření se na jednu pointu, jednu "emoci"... Na poli tří minut se rozehrává poměrně působivá epizodka z nekompromisní druhé světové, musím říct, že i přes určitou klišovitost, to bylo docela působivé, líbivě natočené a vhodně ozvučené minimalistickou hudbou. Porcelain Unicorn je exemplární příklad, jak se zviditelnit jako začínající režisér. 8/10 ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne, přátelé... Mohl by mi někdo, prosím, vysvětlit, jak se hergot asi zavřely dveře od té skříně, a co "působivého, kouzelného, mrazivého... atd." na tomhle filmu kdo vidí? ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že snímku k vítězství pomohlo tolik probírané téma nacismu a druhé světové války, ale i tak má příběh sám o sobě obrovské kouzlo a za využití minimálních prostředků a velmi krátkého dialogu odkrývá hluboký příběh. http://www.porcelainunicorn.com/ ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto dokonalý příklad kýče. Tak jenom několik definic z wiki, které na tento tříminutový opus sedí jako prdel na hrnec: Kýč zobrazuje témata, která jsou všeobecně považována za krásná, nebo která mají silný emocionální náboj. ___Téma zobrazované kýčem musí být okamžitě identifikovatelné. ___Kýč substantivně neobohacuje asociace spojené se zobrazovaným tématem. ___V díle, kde přebývá citovosti a chybí v něm to, co se dá velmi těžko definovat jinak než jako hodnota, která umožňuje překročit sama sebe. ___ Je to nemoc neodpovědného snění, náhražka, sebeuspokojení v iluzích a slasti. ___ Selhává ve výpovědi, podbízí se, usiluje o zmocnění se vašeho srdce na úkor odpovědnosti vůči světu, ve kterém máme naději přežít, jen pokud budeme zároveň citliví i odpovědní. Ta jedna hvězdička je za to, že film by mohl sloužit jako exemplární příklad kýče ve školních hodinách. Docela mě taky děsí, že někdo může Porcelain Unicorn považovat za film s nějakou výpovědní hodnotou. A už ten název Porcelánový jednorožec. Nejde nakonec o špatný vtip nějakého cynika? ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchy kratas s trivialnym posolstvom. Na obranu treba povedat, ze je vitazom sutaze zacinajucich reziserov, kde boli stanovene dost obmedzujuce podmienky - kratas nemohol mat viac ako 3 minuty a mohol obsahovat maximalne 6 riadkov textu (a mat presvedcivy pribeh). V tomto smere film uspel do bodky. Skoda ale, ze nicim neprekvapi. ()

Reklama

Reklama