Reklama

Reklama

Čas rozhodnutí

  • Československo Potomci a předkové: Čas rozhodnutí

Obsahy(1)

Čas rozhodnutí je třetí částí ze seriálu celovečerních dokumentů Potomci a předkové. Film zachycuje období let 1945 - 1948, kdy se rozhodovalo o charakteru naší společnosti a o směru, jímž mladá republika vykročí z poválečných trosek. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Strašlivá demagogie, ale dost dobře umělecky odvyprávěná. Na konci mi bylo skoro do pláče, kolik lidí tenkrát skočilo Gottwaldovi na špek. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dejiny se musi respektovat, at uz byly jakekoliv, takova byla doba a ac je dokument jednostranny, tak hlavni dejovou linii nelze zpochybnit. Vyborne zpracovany dokument s velkym mnozstvim dobovych zaberu a dobrym Brouskovym komentarem. ()

Elrond88 

všechny recenze uživatele

65%, tento dokument je velice těžké ohodnotit, protože nechci "odpadem" odsoudit politickou situaci roku 1948 případně pak demagogii tohoto dokumentu v roce 1975, aniž bych zároveň neocenil (přes jeho demagogii a tendenčnost, kterou je třeba mít stále na paměti) jeho poměrně zajímavou formu obsahující mnoho dobových filmových záběrů, poměrně snesitelnou formu včetně vyprávění a v neposlední řadě i cenná svědectví, která tento dokument podává o tehdejší době - tím ale myslím o roce 1975; moje celkové hodnocení je pak takovým kompromisem ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Dokument vyobrazuje dejiny Ceskoslovenska v letech 45-48. Zde vsak vidime pouze jeden pohled, nadherny priklad prekrouceni dejin. Nicmene nektere udalosti nemuseli ani byt krasleny a zdalo se, ze se stranicky komentar zdalil. Ne na dlouho. Pres to davam tri hvezdicky, nejen za to, ze se dal tento dokument vydrzet... ()

Reklama

Reklama