Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výborný thriller a ještě lepší komedie. Oba žánry se organicky mísí ve filmu režiséra Patrice Leconta Poloviční šance, kde se po sedmadvaceti letech, po snímku Borsalino, sešli Jean-Paul Belmondo a Alain Delon. Film se tak stal důstojným připomenutím jejich herecké a v neposlední řadě i kaskadérské kariéry; po scenáristické i režijní stránce je působivým holdem dvěma zářivým osobnostem francouzské kinematografie... Alice se dostala do vězení díky své životní vášni – luxusním autům, která ukradne, projede se v nich a pak je nechá spořádaně stát. Měsíc po smrti své matky dostane kazetu, ve které se jí matka svěří, že se ve svém mládí zamilovala do dvou mužů najednou, každý z nich tedy má poloviční šanci, že byl otcem její dcery. Po propuštění z vězení Alice postupně navštíví majitele autobazaru Léa Brassaca, bývalého legionáře, a zámožného lupiče klenotů Juliena Vignala. V první chvíli se oba brání, ale zakrátko je posedne otcovská láska, žárlivost a řevnivost. Alice je mladá a krásná, a tak netrvá dlouho a přivolá řadu problémů. Potíž je v tom, že se dostane do sporu zrovna s ruskou mafií, která se snaží ovládnout celou Francouzskou riviéru. Oba „hoši“ si tedy připomenou staré dobré časy, kdy používali svou sílu, dobrou mušku, odvahu a kdy se často velmi dobře bavili. (Česká televize)

(více)

Recenze (149)

Martensson35

všechny recenze uživatele

Může vůbec člověk, který se rozhodne na film podívat a dokouká ho hodnotit objektivně? Dvojotcovské téma už bylo jednou a lépe proprané duem Depardieu/Richard, duo přestárlých veteránů a vyřizováni účtů zločinců tehdy pramálo, bohužel poslední dekáda na tomhle tématu nenechala taky nit suchou. To vše se člověku honí hlavou, když začne koukat na tenhle film. Pak ale před vás postaví 2 vodíkové bomby francouzského filmu mezi kterými to permanentně jiskří, a tyhle momenty snad nemůžou nechat koholiv, kdo jen zná ta jména necitelnými. Ty dva maj prostě charisma, ze by s ním mohli plnit vzducholodě. Bez nich by film byl prachobyčejné tuctové prd a on v podstatě je. Ale dopytle, ty dva! Delon střilející obouruč v letu a Belmondo šplhající po žebříku do vrtulníku za Alainova posměšku, že "tohle je jeho vrcholné číslo". Jak často člověk zatlačí slzu u akční komedie s happyendem? Nevím jestli by je někdo radši viděl zahrát si spolu v nějaké divadelní klasice, kde si ve vší vážnosti půjdou po krku, já myslím, že ne. Tenhle společný filmový pomníček možná není vrcholné umění ale rozhodně má člověk nutkání se symbolicky poklonit ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem skvělé. Dost se divím, že mi tento film unikl. Ale jsem rád že jsem se dnes na čt 2 podíval. Kupodivu, na české poměry vynikající dabing ale to co předváděla hlavní trojice na obrazovce bylo úchvatné. Jakoby se zastavil čas. A jak už tu někdo napsal, oba filmoví giganti se náramně bavili, pravděpodobně jím energii dodávala Vanessa Paradis. Takových filmů bych rád viděl mnohem více. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Nenáročná , klišovitá a dobrodružně laděná jednohubka , ve které se objevuje a dle svých fyzických možností pokročilého věku se snažící předvádět různé eskapády "nestárnoucí duo ikon francouzské kinematografie" Belmondo - Delon. Tu křehkou ženskou část osazenstva nám obstarává Vanessa Paradise , která je zpestřením celého snímku. Ideální odpočinkový film na nedělní odpoledne nejen pro fandy obou herců. 59% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh nie príliš vábny, ale také legendy pokope, to sa už nestane ani nemôže stať a je to fakt niečo. Dokonca aj žltý taxík z Paradíza tou legendou aspoň na francúzskom poli je, hoci opraty už berie jej dcéra, poväčšine vulgárnosťou. Film je inak horší než by mohol byť, lákadlom sú hlavne mená, po rozbehnutí akcie sa to ale dá zvládnuť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějakou dramatickou tvorbu (kterou oba představitelé hlavních rolí zvládali, když na to přišlo) tentokrát nečekejte. Je to taková oddechovka jak pro herce-přátele, tak pro diváky...akce je prokládaná skvělým legionářským humorem, Vanessa Paradis se skutečně chová jako dcera svých filmových otců, prostě pohodička. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kdy Léo Brassac (Jean-Paul Belmondo) odhalí svůj hangár plný zbraní Julienu Vignalovi (Alan Delon) a dvojice si bere zbraně, je podbarvena hudbou z filmu Borsalino (1970), kde si herci zahráli společně poprvé. Na film odkázuje Delon otázkou: "Dokážeme to ještě?" (Arnost.Dadak)
  • Na konci filmu sedí oba hlavní hrdinové v parku v Kanadě a kouknou na velkou budovu kanadské banky. Ve filmu Bezva finta (1985) Belmondo coby hlavní postava filmu vykradl právě kanadskou banku. (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama