Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(více)

Recenze (77)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, čekal jsem špatný film ale co mě vážně dosžralo byl ten fracek Nico, takovýhleho kryplíka bych zabil hned. Film se soustředí na pohled z kamery(found footage) a pak klasicky jako film ale moc mu nejde ani jedno, kde jsou scény jakoby z kamery tak se sice něco děje ale levnost snímku to neuvěřitelně kazí, navíc roztřepanost je strašně na škodu. No a klasické scény jsou na tom ještě hůř protože nedokážou vůbec ničím zaujmout. Vlastně co bych jediné vyzdvihl na týhle blbosti je krev a nějaké to gore, s tím se moc nešetřilo, ale co by jste u Hellraisera čekaly že? Výměna Pinheada je vidět a dost kazí film, tenhle Pinhead je takovej obtloustlej a ty zářivé zuby jsou jako pěst na oko(Pinhead a krásný čistý zuby?). Ale azse na druhou stranu mohl Pinhead dopadnout daleko hůř, takže zas tak moc si nestěžuju. Ostatní Cenobiti nebyly špatní a maskéři se aspoň vyznali. Film trvá něco kolem 75 minut a při tom mi přijde že prakticky každá scéna je strašně natahovaná a naprosto zbytečně. Třeba konec byl strašně roztáhlej a měl jsem co dělat abych to neposunul, navíc ty dialogy od toho Nica byly strašně trapný. A to věřte že kecal na konci skoro jenom on. Victor Garcia mi nijak nevadil. Jeho filmy jsem zkoukával bez problémů, ale tady klesl. Jako filmu tomu dávám odpad, ale za to gore a za masky Cenobitů dávám slabé 2*. Ale bylo to jen o špičku Pinheadova hřebíku. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelné. Scénář je na poměry série nadprůměrný, najdou se v něm neotřelé nápady i návrat k myšlenkám prvního dílu. Triky jsou solidní a Garcia se snaží z mála vydupat maximum, ale co naplat, když studio film odkleplo pouze kvůli udržení licence s miniaturním třistatisícovým rozpočtem. Zázraky neumí dělat nikdo a už vůbec ne se špatnými ochotnickými herci, neschopným kameramanem a výpravou na úrovni papundeklové televizní inscenace. A samozřejmě nahrazení Douga Bradleyho směšným šišlajícím panákem nedopadlo dobře; navíc příchody cenobitů z jiné dimenze vypadají spíš jako kdyby Pinhead vylezl ze skříně. I tak jsem ale ochotný tento díl posadit na roveň se slabšími předchozími díly, třeba s Bloodline. A pořád je o míle lepší než imbecilní Hellworld. (Pořadí: H1, H2, H3, H7, H6, H5, H10, H4, H9, H8) ()

Reklama

Nivenx odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $300,000, tak to mohl Víctor García rovnou odříct a aspoň by nám ušetřil 70 minut ztraceného času a trápení jak hrozně může Pinhead dopadnout, pokud mu mám takhle v tomto díle říkat vůbec. Amatérská maškara k zahození, kde to nezachrání vůbec nic. Mám rád sérii Hellraiser, protože mě baví, ale tohle nelze hodnotit jinak než odpad! a budu se tvářit, že to neexistuje. Pořadník Hellraiser: H3, H2, H5, H1, H6, H7, H8, H4, H9. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

OK, jde o levný snímek natočený s minimálními náklady, mizernými herci, neděsivým Pinheadem a jednoduchým příběhem. Ale masky a triky byly solidní, což oceňuji. Stažení kůže z obličeje, háky zasekávající se do oběti, roztržené hrdlo a chladné řetězy. Jistě, nabízelo se kompletní stažení v přímém záběru či roztrhání oběti, jenže to už by byl asi zcela jiný film. Nejhorší byla kamera - laciný vizuál střídala (naštěstí jen krátce) roztřesená ručka (nikdy nepochopím, proč u FF musí kameraman mrskat kamerou, aby bylo jasné, že ji drží v ruce, byť zajistit klidný obraz není problém, a zuřivě zoomovat). Cenobiti ušli, kdyby se ještě více přitlačilo na pilu, tak bych byl spokojenější. V rámci série asi nejslabší, ale úplný odpad ne. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Lidi, na rovinu. S rozpočtem 300, 000 by si nevěděl rady ani Nolan (ikdyž ten možná jo, protože určitě bude mít známosti, ale ty Viktor nemá) A proto nesvádím vinu na režiséra, ale na studio, protože nechápu jak je možné, že chlápkovi co točil ucházející pokračování dali suché z nosa ? Takže herci jsou mizerní, ale né uplně. Prostředí je mizerné stejně jako výprava. Gore tam bylo a díky bohu nebylo digitální :) takže se na to dalo dívat, rozhodě bych to nezatracoval úplně. Ikdyž poprvé sem málem taky vyletěl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley, který ztvárnil Pinheada ve všech předchozích dílech filmové série, byl s nabídkou na roli osloven i tentokrát. Dlouho však váhal, scénář mu připadal nedokončený a nakonec roli definitivně odmítl kvůli nízké odměně, kterou přirovnal k „ceně lednice“. (gogos)
  • V USA vyšiel film na DVD a Blu-Ray diskoch so sloganom na obale odvolávajúcim sa na duchovné otcovstvo Cliva Barkera. Ten sa však na sociálnej sieti Twitter o filme uštipačne vyjadril, že toto dieťa nie je jeho. (beso74)
  • Priezviská dvoch ústredných rodín z filmu, Craven a Bradley, sú odkazom na 2 ikony hororového žánru, Wes Cravena a Doug Bradleya (originálny predstaviteľ Pinheada). (beso74)

Reklama

Reklama