Reklama

Reklama

Hrozba jménem Eyjafjallajokull

(TV film)
  • Velká Británie Island Volcano
Velká Británie, 2010, 48 min

Obsahy(1)

14. dubna 2010 se letecký provoz nad Evropou zastavil. Na letištích uvázly miliony cestujících, ztráty leteckých společností se vyšplhaly do závratných sum. Příčinou byl mrak sopečného prachu, který unikl do atmosféry při už třetím letošním výbuchu islandské sopky s bájně znějícím jménem Eyjafjallajokull. Předchozí - březnové - erupce vyděsily obyvatele ostrovního státu a zneklidnily vulkanology. Dubnové soptění pak prokázalo, že naše Země je vlastně docela malá a že sopky na geologicky exponovaných místech - jako jsou Island a Kamčatka - mohou ovlivnit život celé planety. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica bola fajn, ale potom mi to pripadalo ako zbytočné strašenie ľudí založené na "čo by bolo, keby...". Aprílové problémy boli spôsobené náhodnou zhodou okolností (to sa v dokumente spomína) a opakovanie týchto okolností je málo pravdepodobné, no na tom sa zakladá celé to ich polemizovanie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý dokument. Island je nádherná leč drsná, mrazivá a hlavně sopečná země – kterou by měl navštívit každý. Nabízí spoustu překrásných zážitků i scenérií. Jen bych tam vážně nechtěl být, když zrovna „vybuchne“ nějaká sopka. Moc dobře si pamatuju, když začala být aktivní Eyjafjallajökull a následný oblak sopečného prachu a popela zastavil leteckou dopravu. Taky mi byl zrušen let. Nicméně souhlasím, že až přijde na řadu Katla nebo ta sopka na Kamčatce, bude to vážně velký průser pro celý svět. Kurňa ty vyhlídkové lety nad aktivní sopkou musí být super zážitek, ale asi bych do toho nešel. Z některých věcí mám vážně respekt… ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama