Reklama

Reklama

Objevování Peru

(TV film)
  • Itálie Discovering Peru
Itálie, 2008, 2x52 min

Obsahy(1)

Na celém světě se v průběhu dějin rodily a zase zanikaly nejrůznější civilizace. Jejich konec nastal někdy z neznámých důvodů, jindy je vyhladili krutí dobyvatelé. Jejich pozůstatky jsou však dodnes hodny obdivu. Umístění i uspořádání je fascinující ukázkou mistrovství stavitelů. Dokázali vytvořit z kamene úžasné stavby gigantických rozměrů. Jsou tak důmyslné, že by jejich realizace byla obtížná i dnes. Za takovými magickými místy se ve dvoudílném filmu vydali jeho tvůrci do Peru. Tyto oblasti se zkoumají už dlouhá léta. Naše poznatky však zůstávají někdy mlhavé, jindy zas překvapivé a nevysvětlitelné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý dokument o pradávné civilizaci v Peru, jejich zvycích, stavbách a tajemství s nimi spojených. Jeden z těch zajímavějších dokumentů o Peru. 80% ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl vyzdvihnout něco, co se mi na tomto dokumentu líbilo nejvíc, tak to bude to, že se vyvaroval jakýchkoliv teorií. Poskytoval seriózní informace a nepouštěl se do žádných nepodložených spekulací, i když by se to kolikrát nabízelo. Ne. Italové to natočili profesionálně a je jen na divákovi jaký závěr si udělá, dokument mu totiž žádný nevnucuje. Což je super..! =) ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný televizní dokument je informačně přínosný. Doporučuji ho nejen do výuky zeměpisu, ale spíše jako okrajovou zajímavost. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurečně jeden z nejlepších historických/archeologických dokumentů zaměřených na nevyřešené záhady Inků a jiných civilizací z Peru. Velice objektivní informace a z těch, které nebyly doložené nedělali žádné závěry (narozdíl od dokumentárního cyklu Vypravy za zahadami). Oba díly tohoto Italského dokumentu jsou výborné a nezbývá mě nic jiného než doporučit. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý dokument obsahující spoustu zajímavostí i úplně nových informací. Otázka je, jak jsou na tom italští kolegové se seriózností, neboť o řadě infromací, v dokumentu publikovaných, by se dalo dalekosáhle polemizovat. Na každý pád se na dokument moc dobře kouká. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama