Reklama

Reklama

Meet Factory

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2009, 26 min

Obsahy(1)

Dokumentární úvaha o experimentálním prostoru pro umělce. Meet Factory je projektem výtvarníka Davida Černého a jeho přátel. Původně byl projekt továrny na umění, kde by se umělci setkávali či scházeli k rezidenčním pobytům, svázán s budovou v pražských Holešovicích. Později byl přesunut na Smíchov. Režisérka Kateřina Mikulcová se ve svém dokumentárním filmu věnuje umělcům, kteří se v Meet Factory pobývají a také historii tohoto pozoruhodného projektu. Meet Factory měla být místem průsečíků všech možných druhů umění - divadelního, hudebního a samozřejmě také výtvarného. Co vzniká na průsečících, hranách a v meziprostorech různých druhů uvažování? Jak se tento projekt zdařil či nezdařil, jaké překážky bylo nutno zdolat a jací lidé se vlastně v továrně na umění setkávájí? A vědí vůbec smíchovští kolemjdoucí, co se kousek od nich odehrává? To vše se dozvíme z vtipně a lehce se odvíjejícího filmu. Kromě iniciátora Davida Černého v něm uvidíme mimo jiné Zuzanu Blochovou, Jana Horáka, Jakuba Hoška, Davida Kollera, Miklóse Mécse, Michala Pěchoučka, Tomáše Pospiszyla nebo Jindru Zemanovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Vančura 

všechny recenze uživatele

"Meet Factory? Neslyšel, já mluvim česky... Taky nevíte, když to říkáte - Meet Factory - jestli je to MEAT, anebo MEET, tak já jsem spíš myslel, že je to MEAT, takže je to nějaký... zabíjejí tam zvířátka a pak prodávají čerstvý maso.". ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Do Meet Factory chodím na vynikající koncerty. Škoda, že je dokument 11 let starý a nic moc navíc neřekl. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Dokument informačního charakteru o vzniku a průběhu projektu. Zajimavým doplněním jsou názory oslovených kolemjdoucích poukazující jednak na (ne)známost Meet Factory, jednak na ponětí o jeho fungování. Pro hudební složku byly použity záznamy z koncertů v Meet Factory pořádaných, což podtrhovalo jistou alternativnost a experimentálnost s tímto projektem spjatými. ()

Reklama

Reklama