Reklama

Reklama

Sedm bran jeruzalémských

(TV film)
  • Polsko Siedem bram Jerozolimy (více)
všechny plakáty
Trailer
Animovaný / Hudební
Polsko, 2008, 59 min

Porota 46. MTF Zlatá Praha ocenila pořad Sedm bran jeruzalémských pro odvahu a ctižádost vložit reprezentativní umělecké technologie do služeb velkého soudobého hudebního díla. Ale technologie je bezvýznamná bez mocného obrazového vyprávění. Jaroslaw Minkiwiecz a Tomasz Baginski spojili své osobité talenty dohromady, aby připomněli široké obci diváků nadčasový příběh v tomto náročném žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavé skloubení koncertu vážné hudby s uměleckým tancem a grafickou projekcí na pozadí. Jasný důkaz toho, že klasický koncept lze nerušivě rozšířit o novodobou techniku. ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně strhující atmosféra při naléhavých tónech spojených s dramatickou scénou na pozadí a do všeho vstupující polonazí lidé žijící z této naléhavosti tónů a splynutí s animacemi. Geniální nápad i provedení, který neuspí ani největšího odpůrce opery. ()

Reklama

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastáncem TV záznamů z koncertů vážné hudby, ale tento velkolepý projekt, jehož důležitost je v možnosti, nebo spíše v nezbytnosti, záznamu a následně v reprodukovatelnosti, u mě slavil velký úspěch. Ano, v tomto případě je záznam nedocenitelná záležitost, neboť kdo je při představení schopen sledovat celé obsazení sboru, orchestru, tanečníků a animací ve všech svých detailech? Divák zároveň, s pomocí režijního střihu, není ochuzen o propojení tanečníků navzájem s promítaným obrazem. Bravo! (více textu v obsahu) (přidávám: galerie, režisér, PL a AJ názvy, obsah, video, zajímavosti, komentář jako druhý, hodnocení čtvrtý) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • V roce 2009 byl snímek nominován na cenu Rose d'Or Lucern v kategorii Performing Arts. (mr.filo)
  • V roce 2009 získal snímek na 46. mezinárodním televizním festivalu Zlatá Praha v kategorii hudba na obrazovce hlavní cenu Český křišťál. (mr.filo)
  • V roce 2009 byl snímek nominován na cenu Emmy International v kategorii Arts programming. (mr.filo)

Reklama

Reklama