Reklama

Reklama

VOD (1)

Do venkovského domu vtrhne brutální vlčí monstrum lačnící po krvi a Sarah s přáteli musí spojit síly, aby měli aspoň nějakou šanci přežít. (Netflix)

Recenze (26)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský horor „13 Hrs“ je ukázkou toho, jak natočit film bez invence a pro jistotu si zvolit ještě žánr, který trochu té invence vyžaduje, protože jinak se bude jen opakovat, jinak se budou kopírovat postupy a možná i celé scény z jiných filmů. Není to dramatické, nemá to gradaci, není to překvapivé. A trikově to není ani nějak převratné. V konečném důsledku jen další vlkodlačí horor. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mě nalákalo "from the producers of Dog Soldiers", čekal jsem tedy podobně kvalitní béčko s porcí nadsázky. 13Hrs však sází na vážnější notu a to možná nebyl úplně vhodný tah. Herecké výkony jsou slušně řečeno dost nestabilní a napětí kolísá snad ještě víc, což je u tohoto typu filmu problém. Nicméně závěrečných pár minut není úplně zlých a scénář aspoň na chvilku chytí druhý dech. Bavit se u 13Hrs budou ale asi jen skalní příznivci béčkových "hororů", nicméně pokud od toho nic nečekáte tak proč ne, slušných hororů je v poslední době málo a tohle na ten průměr podle mě (bohužel) stačí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil na další dávku britského umění, které čas od času opravdu stojí za pozornost, ale zde jsem dost narazil. Začátek snímku mi totiž hodně připomínal nepříliš oblíbené americké komedie, které mi poslední dobou lezou krkem. Ani náznak po nějaké hororové atmosféře či napětí, které by jsme v hororovém filmu očekávali. Teprve později nám podivné chování psa napoví, že se možná blýská na lepší časy. Tvůrci nám konečně nabídnou nějaké to zlepšení a ve vzduchu je skutečně cítit mírná změna. Vše začne vypnutím elektriky a celý dům se ponoří do tmy. Postavy se tak chodbami procházejí jen za pomoci světla z baterek a zapalovačů. Když se před námi objeví zmasakrované tělo jejich nevlastního otce je jasné, že děj konečně nabral jiné obrátky. Přestože hned v zápětí následuje další vražda, tak si jí divák moc neužije. Vše je totiž natočeno z pohledu bestie, která za pomoci červeného filtru a pár skřeků rozsápá mimo záběr svou oběť. K naší smůle i většina ostatních úmrtí vypadá úplně stejně a to je i hlavní příčina, proč u mě tento kousek moc neuspěl. K dobru však musím přičíst fakt, že skutečná podoba onoho tvora je nám prozrazena až v samém závěru filmu. O to větší bylo mé překvapení když jsem zjistil, že se jedná o vlkodlačí film. Do té doby jsem měl za to, že jde o další kousek s nějakým zmutovaným zvířetem. Ledacos tomu sice nasvědčovalo, ale po menším draku z minulé noci jsem tomu moc nevěnoval pozornost. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No, to zase bolo "dielo". Opäť jeden teenagerský horor natočený v takom štýle, že zavrime partičku idiotov do jedného domu, nechajme ich hysterčiť, vrieskať, utekať, hádať sa medzi sebou a riešiť rodinné problémy a vzťahy, a v posledných minútach ukážme príšerku, veď to by malo stačiť. Mne to však nestačí ani zďaleka. Fakt to nie je dobrý horor. Masky a záverečné rozuzlenie sa mi páčili (čiže "až" posledných 10 minút filmu), a o to viac ma mrzí, že to bolo takto odfláknuté. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li prvních, naprosto zbytečných 20 minut, jedná se o atmosfericky docela povedený horůrek, který je ale obsahově velmi prázdný. Britové zasadili děj tohoto beast-hororu na staré šlechtické sídlo, což je sice anglicky stylové, jenomže tato prvotřídní kulisa zůstala zoufale nevyužita. Skoro celý film se odehrává v podkroví, případně ve stodole, takže majestátné chodby a rozsáhlé sály domu zejí prázdnotou, přitom vzít to do ruky někdo schopnější, mohla to být parádní filmařina. A potom ty postavy. Jejich dementní chování a k neuvěření pitomé plky jsou sice adekvátní jejich věku, nicméně divák po chvíli ztratí trpělivost a přeje aktérům co nejrychlejší smrt (což ale na druhé straně většina z nich brzy splní :-)). No a když na konci vyjde najevo, vo co vlastně gou, což jen tak btw není vůbec žádné překvapení, zanechá film po sobě spíše rozpaky. Celkově ale musím říct, že jsem čekal daleko větší kravinu. Tohle bylo ještě docela koukatelné, přičemž ta scéna s brokovnicí je opravdu výborná. :-) Za ní přidávám třetí hvězdu. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v nemetropolitním hrabství Surrey (Anglie, Velká Británie). (BMW12)

Reklama

Reklama