Reklama

Reklama

Tommaso je nejmladším synem jedné kantonské početné a tradiční rodiny z jihu Itálie, která se již od 60. let zabývá výrobou těstovin. Na cestě domů z Říma, kde studuje literaturu a kde žije se svým přítelem, se Tommaso rozhodne říci rodičům pravdu o své sexuální orientaci. Ale když je konečně připraven před ně předstoupit, jeho starší bratr Antonio mu překazí všechny jeho plány. Neřízené střely jsou zábavnou, povznášející a dojemnou komedií ‚al dente'. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Mine vaganti neboli neřízená střela: babička, která viděla i zažila hodně a uvede poněkud netradičním způsobem všechno do pořádku. Jediné, co mi vadilo, byla určitá žánrová nevyhraněnost, film má zpočátku nakročeno k dramatu, aby se pak zvrhnul v komedii, ale ani to mu nevydrží: konec je spíš romantika, i když zaplaťpánbů za evropskou romantiku, dokážete si představit, co by z toho udělali Američani? Ti, kdo mají výhrady proti množství gayů v jedné rodině, ať si vzpomenou na Petra a Modesta Čajkovských. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Letně rozjímavé, zčásti vážné, zčásti zábavné setkání s italským temperamentem mně udělalo tak nějak dobře, možná díky decentnímu podání gay tématu v konfrontaci s tradicionálními hodnotami, možná jen trefou do nálady. Škoda, že se v závěru bábinčin časosběrný pytel mouder nezdržel poznámek, na druhou stranu tomu, kdo si dokáže stylově osladit i konec života, možná nebude na škodu občas naslouchat... ()

Reklama

Axela 

všechny recenze uživatele

Do kina ma donútila ísť kamarátka. Pred kinom som si obzerala plagát- talianska komédia s podivnými hercami- no priznávam, že som išla s obavami a výhražkou kamarátke, že mi vráti tie tri eurá, ak to bude blbosť. A potom, čuduj sa svete- ono to blbosť nebola. Vôbec. Bolo to výborné, emócie vyvážené, na niektorých scénach sme sa svorne pobavili celé kino. Každý odchádzal s úsmevom na tvári, dobrou náladou a vetou: " toto si musím stiahnuť aj domov" :-) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

S lehkostí příjemných francouzských potřeštěných komedií nám Turek Ozpetek servíruje ryze italskou laskominu, která bravurně kombinuje všelijaké vymazlené chutě a tak pořádná pizza plus několik skleniček vína u projekce nemusí být vůbec na škodu. Konverzačka, vztahovka, která sice v druhé části mírně ztrácí dech, přesto mi variace na italskou Ptačí klec dobře padla. Často se můžeme setkat s nálepou, že Ozpetek je homosexuál a jeho filmy jsou o homosexuálech, ale ono to nelze takto zjednodušit, protože on točí filmy o lásce, vztazích, o běžných situacích, které se dějí a člověk se s nimi musí nějak popasovat. Prostě život. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Jistě velmi dobrý film, recenzí je tady dost, ale např. film Allacciate le cinture stejného režiséra mě více oslovil, zřejmě jsem měl to štěstí, na rozdíl od starších recenzí, vidět první právě zmíněný film. Ze začátku mi tam neseděla postava Alby a stále jsem na něco čekal, co nedokážu definovat a nedočkal se. Doporučuji snímek ale i těm málo z ostatních, kteří film ještě neviděli … 7777 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach na juhu Talianska v okolí miest Lecce a Gallipoli. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama