Reklama

Reklama

Night of the Living Dead: Reanimated

všechny plakáty
USA, 2009, 96 min

Režie:

Mike Schneider

Hrají:

Duane Jones (a.z.), Judith O'Dea (a.z.), Karl Hardman (a.z.), Kyra Schon (a.z.), George Kosana (a.z.), Bill 'Chilly Billy' Cardille (a.z.), Rudy Ricci (a.z.)

Recenze (8)

2-Xtreme odpad!

všechny recenze uživatele

Night of the Living Dead: Reanimated je akýsi pokus o filmové experimentovanie, ktorý totálne zlyháva. Ide o vec, ktorú nedocení ani fanúšik Romerovho originálu, pretože je to len prerozprávanie pôvodného Night of the Living Dead cez nie len animáciu, ktorá je neskutočná hnusná, ale aj cez bábkové segmenty doplnené dokonca hranými častami a neocení to samozrejme ani ten kto nepozná NotLD, pretože je to skrumáž všetkého a výsledok je žiadny. Pripomenulo mi to rannú tvorbu D. Lyncha, ktorá ale má svoje čaro. Nič takto chaosné som dlho nevidel a ani nechcem vidieť. Netuším o čo sa tvorcovia pokúšali, no nefunguje to ani ako pocta originálu, ani ako pokus o experiment. Nezáživných a nudnýýých 96 minút, ktoré mi žiaľ už nikto nevráti. Skôr než by som si to pustil niekedy ešte raz, zapnem si túto 3D verziu! A to dobrovoľne. Obdivujem človeka, ktorý si dal tú snahu a spravil k tomuto titulky. ()

Sobis87

všechny recenze uživatele

Night of the Living Dead: Reanimated je celkem zajímavý experiment, v němž je celý originální film z roku 1968 převyprávěn skrze animované segmenty (kreslené, stop-motion, loutkové,...). Kvalita jednotlivých interpretací je z vizuálního hlediska značně nevyrovnaná, film není vůbec kompaktní a popravdě si nejsem jist, zda se vůbec dá považovat za plnohodnotný film. Je to spíše formální hříčka - pro diváka znalého originálu nepochybně zajímavá, pro nezasvěceného se však může jednat o nezáživný zážitek. V tomto případě jakékoliv hodnocení postrádá smysl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak já souhlasím s Teardownem. Tenhle experiment celé řady nejrůznějších způsobů animace, kreseb, digi se mi moc nelíbila. Převyprávění celého děje v této podobě neskutečně nudí a přestože se tu dá natrefit na několik zajímavých momentů, jako celek to vůbec nefunguje. Místy jsem musel použít rychlé posunování, protože bych to asi zalomil. Stačil jsem u toho pojíst, napsat pár sms, přečíst si článek na seznamu…no prostě ztráta času. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že tohle jsem teda ještě v životě neviděl. Je pravda že název filmu "Night of the living dead" je pro mě vždycky neskutečné lákadlo,ale tohle? Prznění původní předlohy dokázalo už spoustu tvůrců tzv. divnozombiefilmů ala Romero vystřelit do naskutečných výšin. Ale dnes jsem pochopil,že jde zajít ještě dál. Animace, styl, záživost, napětí... nelíbilo se mi NIC! - 0% ()

Teardown odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nepochopil co tahle "věc" má vůbec za smysl. Retardované? Proč to tak nenazvat, když k tomu má jen nepatrný krůček. Rádoby experiment, který ztrozkotal hned na samém začátku. Možná jako brainwashing by se tahle šaškárna uplatnila daleko lépe, ale jako film to hraničí s naprostou debilitou. Ani nemám sílu k tomu něco víc psát. Chaotická katastrofa, které se doporučuji vyhnout mílovými kroky! ()

jabbo123 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba vysvětlit co NotLD: Reanimated vlastně vůbec je. Jde o rosáhlý kolaborační experiment, kterého se účastnilo velké množství animátorů z celého světa. Jde o koláž, slepenec obravdu obrovského množství animačních technik, počínaje statickými, komixovími obrazovkami, přes stop-motion animaci, flash, modurit, lego, klasickou animaci až po mechanime běžící na source enginu. Převádí původní Romerův film 1:1 - ničím (samozřejmě kromě zpracování) se od originálu neodlišuje. Nehledejte zde tedy žádné prvky parodie, i když některé animace působí směšně je to dáno jen jejich formou. Veškeré dialogy a sled scén je zcela totožný s originálem. Nápad je to vskutku zajímavý, problém je, že 90% animací je OPRAVDU příšerná. A to nemyslím v tom dobrém smyslu slova. Je to amatérismus největšího kalibru a kdyby na projektu spolupracovali skuteční animátoři a ne nějakcí začínající studenti nebo pseudoumělci, mohlo by to být zajímavé. Ale výsledek je gulášem nekvalitních obrázků a neumělých animací. Raději se podívejte na Romerův originál nebo si pusťte nějakou kreslenou grotesku - v obou případech strávíte čas hodnotněji a efektivněji. 2/10 (za nápad a původní dialogy) ()

Reklama

Reklama