Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

InJo 

všechny recenze uživatele

Béčko, jak má být. Svižné, tupé a sympaticky zkratkovité. Rychlý rozjezd, průběh i závěr (snad jen poslední 3 minuty maličko drhnou). Pearce hláškuje v jednom kuse (i když málokterá replika je skutečně vytříbená), akce je dost (byť je vždy odbyta hodně rychle, občas i nepříliš přehledně a labužnických vychytávek nabídne duo režisérů minimum), triky i přes svou lacinost docela fungují (ovšem Pearcův úprk na motorce v úvodu je těžká mizérie) a zaujme i dvojice hlavních záporáků (pragmatik a psychopat). Dobrý letní výplach, který by neměl urazit žádného fandu přímočarých chlapáckých akčních sci-fi. 60 % ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je film až také veľké béčko s lacným príbehom, rýchlym strihom a príliš moderným vizuálom. Inak to má sympatického hrdinu, ktorého hláškovanie je podobne zábavné ako v Smrtonostnej pasci či v Poslednom skautovi. Útek z MS-1 je síce jednorázová, ale celkom príjemná záležitosť. Spomienka na hrdinov hláškujúcich s kadenciou guľometu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc extra se nekona, proste akcni sci-fi becko, ale film se ani nesnazi tvarit nejak jinak a tech 90 minut je narvanejch dejem. Skoro tu je toho az moc a tak to misty vypada dost zkratkovite a konec je celej takovej uspechanej a vlastne cloveku naprosto ukradenej. Triky taky nejsou buhvijaky, ale vyvazuje to zbesila kamera a strih. Nicmene film stoji na Pearcovi a ten je naprosto genialni, pokazdy, kdyz otevre hubu, tak z nej vylitne nejaka cool hlaska nebo urazka a i kdyz vic keca, nez neco dela, rozhodne nema problem dat nekomu pres drzku. Takze ja jsem v podstate spokojenej, to, co jsem cekal, jsem dostal, ale objektivne to skutecne na vic nez ty 3* neni. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce mě v tomhle filmu brutálně překvapil! Celou tu dobu jsem věděl, že tenhle film existuje, ale celou tu dobu mě štvaly komentáře, kde se psalo, jak se kamera klepe a celé je to vlastně k hovnu. Nakonec jsem si ale udělal čas a na film se podíval. No a musím říct, že kamera se v tomhle filmu dá vcelku snadno přehlídnout. Co se už přehlídnout nedá, tak naprosto perfektně napsaná postava, kterou naprosto dokonale zahrál právě Guy Pearce. Hned jak jsem jeho postavu viděl, vzpomněl jsem si na ty nejlepší akční role 80. Let. John McClane a tak dále. Guy tady hlásí o sto šest, všechno ho sere, všechno ho rozčiluje. No prostě klaďas, na kterých jsem vyrůstal. No a taky proto jsem z tohoto filmu ve výsledku byl neuvěřitelně nadšený. Takové postavy už se ve filmech moc nevídají. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale něco tomu chybí. Pro vězně ve speciální věznici na oběžné dráze je opravdu jednoduché udělat vzpouru. Dozorci prostě nemají šanci. Shodou okolností je na stanici i dcera prezidenta USA, půvabná Maggie Grace. :) Takže zachránit ji je priorita číslo jedna. A protože nikoho lepšího nemají, pošlou tam potížistu Guye Pearce. Ten ji samozřejmě zachrání, ale nemá to jednoduché. Hodně mě tam bavil Joseph Gilgun, který hraje Rudyho v Misfits. ;) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Společnost CanalPlus, která vlastní s Johnem Carpenterem práva na film Útěk z New Yorku (1981), žalovala scenáristu Luca Bessona o 3 milióny eur za přílišnou podobu scénáře se zmíněným filmem. Se žalobou uspěli, ale mimosoudní vyrovnání bylo nakonec nižší. (BoredSeal)
  • Aby sa herci lepšie prispôsobili scénam a dokázali si predstaviť, ako budú vyzerať po postprodukcii, na zelené plátno boli nakreslené kulisy. (Greenpeacak)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama