Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 1

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (861)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zděšen z některých komentů jsem už posouval shlédnutí téměř na neurčito, ovšem takhle nad ránem to na mě přišlo jako první chtíč na náctiletou, náhle a nekompromisně. Tak jsem si kliknul na myšku a rozbalilo se docela solidní akční dílko. Ten dřevnatý správňáček má humoru na prodej, blonďatá trubka moc nepřekáží, trikově snesitelné - až na scénu, v níž úhlavní ejdžnt túruje ultramoderního fichtla, obzvláště moment pádu a skluzu do metra vypadal jako vytržený v devadesátém ze segy - prostě tomu není moc relevantního co vytknout. Nejlepší personou je samozřejmě Zmetek Gilgun, to je prostě angličák, jak má být. Roste z něj podobný klasik úchylných rolí, jako je strýček Buscemi. Nechce se mi zrovna dvakrát polemizovat s jedinci, kteří nemohou usnout z faktu, že film jede v již dříve vymletých kolejích. Co takhle péčko? Nic moc originálního, co? A stejně u toho pořád mastíte ferbla. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Přímočará a čistokrevná zábava, která jako by vypadla z let osmdesátých. Suché hlášky Guye Pearce mi sedly jako poslední dobou máloco a zabíjení muklů se stává vtipnou legrací ve chvíli, kdy díky hlasem se spouštěným bombám odchází ze světa s nějákým tím fuckem na jazyku. Maggie Grace to tu sluší hodně a celkově je tu hodně sympatická. Ze záporáků tu stojí za největší zmínku hlavní magor, brácha hlavního kápa, kterého naprosto skvěle hraje Joseph Gilgun. Příběh je pak variací na staré Carpenterovky střihlý Smrtonosnou pastí, s koncem u kterého budete valit oči. Pohodová odpočinková jízda. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $14,326,864Tržby Celosvetovo $38,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,274,843 //počet predaných kusov 205,033Tržby za predaj DVD v USA $5,888,134 //počet predaných kusov 344,266║ väčšie sklamanie som ani nemohol čakať, nehoráznu báchorku zas Besson vypotil, mohlo to byť aspoň slušné akčné béčko ale tento zlepenec nemá skoro čo ponúknuť, k tomu miestami fakt otrasné triky, ktoré sa ani nesnažia nič skrývať, ale herci újdu aj keď nemajú skoro čo hrať /35%/ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Pearce je vražedná hláškující mašina a film je příjemná vzpomínka na doby, kdy se scénáře psali jednoduše, béčkově roztomile a úderně bez často ubohých snah o podtext a intelektuální kecy či infantilní rovinu.. Jediný důvod, proč by tomuto filmu slušelo vzniknout právě v těch bájných letech osmdesátých, jsou digitální zrůdnosti a přece jenom málo pořádných zakončovaček ala Komando.. Ale jinak Besson zase dokázal přímý headshot, ať už myslíte čímkoliv :) Maggie splňuje všechny požadavky pro krasavici mezi stádem psychopatických šílenců, ten hlavní je pak náramně hnusný a musím říct, že zvyknout si na jeho vskutku výrazný hlasový projev bylo peklo.. Snaha o orámování hlavní zápletky podzápletkou trošku vyznívá do prázdna. 1 hvězda hlavně za ten feeling a Guye - skoro bych se odvážil mluvit o nejvýraznější roli jeho kariéry. Skoro, protože moc jeho rolí jsem neviděl :) Má pro mně táta nějakej vzkaz? Jo, seš adoptovaná. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jde logika na výlet, nejlépe mimo domovskou planetu, a doma nechá plný ranec hlášek, olova a vzpomínek na Johna Carpentera (a taky McLanea), sesype se na ni bezva rota záporáků, pro které je ústní hygiena sprosté slovo a vy tomu v závěru odpustíte i to, že to na začátku mělo nejpříšernější digitální honičku nového tisíciletí, i to, že Luc Besson prostě a jednoduše fetuje, neb něco tak tupého by k nám nepřiletělo ani z druhého konce galaxie. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Při útěku ve větracích tunelech s dcerou prezidenta má Snow (Guy Pearce) baterku připevněnou na rameni na pravé straně, zatímco v následujícím záběru na straně levé. (ledofredo)
  • Ve filmu si jde všimnout že jeden z vězňů má airsoftovou zbraň, konkrétně se jedná o Maruzen airsoft CA870 CQB. (dc125)
  • Snow (Guy Pearce) odhaluje svoje krstné meno Emilie (Maggie Grace) na konci filmu: "Marion... môj otec bol fanúšikom Johna Waynea." Skutočné meno Johna Waynea bolo Marion Robert Morrison (druhé meno neskôr zmenil z Robert na Michael, keď jeho rodičia rozhodli dať svojmu ďalšiemu synovi meno Robert), ktoré sa zmenilo na John Wayne, keď sa stal hercom. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama