Reklama

Reklama

Já, malý novorozenec

(TV film)
  • Francie Petits d’homme : Les deux premières années de la vie (více)
Francie, 2008, 2x61 min

Obsahy(1)

Pět dětí bylo v hledáčku kamery od prvního nádechu po první slovo. Za tu dobu zdvojnásobily svou výšku, jejich hmotnost je čtyřnásobná, tělo se zpevnilo, začaly myslet a projevilo se u nich sociální chování. Můžete s námi jejich závratný vývoj sledovat od začátku.
1. Rok první (La Première Année)
Agáta, Anna, Maé, Alexis a Maxence jsou obratlovci, patří do třídy savců, řádu primátů, rodu lidí a k druhu homo sapiens. Jsou to lidská mláďata. Narodila se před dvěma lety a za tu dobu podnikla neuvěřitelně dobrodružnou cestu. Sledovali jsme těchto pět dětí od prvního nádechu po první slovo. Za tu dobu zdvojnásobily svou výšku, jejich hmotnost je čtyřnásobná, tělo se zpevnilo, začaly myslet a projevilo se u nich sociální chování. Můžete s námi jejich závratný vývoj sledovat od začátku.

2. Rok druhý (La Deuxième Année)
Je to právě jeden rok, co Agáta, Anna, Maé, Alexis a Maxence poprvé spatřily světlo světa. Zpočátku musely děti veškeré své úsilí soustředit na přežití. Postupně sílily, začaly zvedat hlavičku, chytat se, brát věci do rukou. Každý z nich se svým způsobem zdokonaloval v pohybu a objevovaly život kolem sebe. Nyní přišel čas na utváření vlastní identity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Solidní dokument, který nemusí být zajímavý pouze pro rodiče a budoucí rodiče malých dětí. Možná příliš mnoho záběrů na miminka roztomile ... dosaďte si dle libosti: koukajíí, žvatlající, lezoucí, žužlající... ()

Reklama

Brylin 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý francouzský dokument, střízlivě popisující první dva roky života novorozenců a podávající vědecky podložené důvody chování nejmenších lidských bytostí. Tvůrci dokumentu přistoupili k tématu podle mě tím správným způsobem bez zbytečného rozplývání se a zdrobnělin a umožnili mi spoustu věcí pochopit. Rozhodně doporučuji nejen každému rodiči v očekávání. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama