Reklama

Reklama

Maleficia

Francie, 1998, 101 min

Obsahy(1)

Carlstonova rodina se stěhuje do zámku v Transylvánii, který zdědila po smrti svého strýčka. Cestou však zabloudí a navštíví hrad, kde se chtějí zeptat na cestu. Narazí však na okultní sektu, která jejich příjezd už netrpělivě očekává. (Chatterer)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je to tak na dvě hvězdy, ale...já se u toho fakt bavil. Herecké výkony jsou naprosto příšerné, příběh o ničem by vystačil na 5 minut a místo, aby se člověk bál, tak se půl filmu válí smíchy. Na začátku je varování, že film je brutální. Pozvánka pro fanoušky gore, běžný divák by samozřejmě mohl dvě třetiny filmu problejt... Neznat rok výroby, myslel bych, že jde o snímek z 80.let, za kterým pokud nestojí Fulci, tak nějaký jeho pohrobek jistě. Na počátku je satanská mše, co vypadá jako od ochotníků do doby, než začne obětování. Při naturalistickém ukřižování šplíchá krev na všechny strany. Ale málo, a tak je nebožačka propíchnuta a to je vodotrysk! Další oběti jsou žhavým železem vypáleny oči (ano, oči, které budou později vydloubávány pěkně po Fulciovsku) a následně jí projde nůž ústy ven... Postupně pak divák vidí vytrhávání srdce, vyvržení střev, odřezávání prsu, stahování kůže z hlavy.....mozek vyhřezlý ven, červi padající z úst (ale jen obyčejné rousnice)...prostě vydatný masomlejn. Jen si říkám, proč stále klišé s pojídáním střev? Zato mrtvoly se pohybují pomalu, což kvituji. Nějak mi u nových filmů nejde na rozum, jak by mohla mrtvola běhat rychleji než živý člověk. Mix kanibalů, zombie a upírů nemá ani zmiňovaný Fulci. Ke konci jsou poněkud únavnější scény neustálého utíkání, či zdlouhavé pohledy kamery na výsledky masakrování. Nejlepší moment: matka nechtěně utluče vlastního syna. Je to ptákovina a natočili ji prasáci. Jako komedie to však není vůbec špatné, byť scény, kdy se zombie šourají k hradu, vypadají i trochu strašidelně. Líbila se mi i hudba (Pierre Fonzes). Na závěr je třeba zdůraznit, že gore zde není prostředkem, ale cílem - natáčení musela bý velká švanda! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned od úvodních vteřin je jasný, že půjde o nízkorozpočťák. Já osobně proti nízkorozpočťákům nic nemám. I mezi něma se někdy dají najít klenoty.  Maleficia ale není tenhle případ. Tohle pro mě bylo doslova utrpení. Musel jsem se hodně přemáhat abych to vůbec dokoukal a nevypnul to. Maleficia nabízí satanské rituály na začátku a na konci a zbytek je vyplněn prachsprostým pobíháním od ničeho k ničemu. Vizuál působí jak z 80ek, děj je nulovej, bez atmosféry, bez napětí. Mám hodně velký dilema. Nejraděj bych filmu napařil odpad ale nemůžu. Jednu slabou hvězdu dám za gore, kterýho je tady opravdu spoustu. Škoda jen, že většinou je nevalné kvality i na nízkorozpočťák. Za mě je to naprostá ztráta času (ani gore to nemůže zachránit) a za sebe určitě NEDOPORUČUJU. Jak je ale vidět podle zdejšího hodnocení tak i tohle ochotnický představení si najde svoje příznivce. Proti gustu žádný dišputát. Pokud má někdo přebytečnejch 100 minut nechť zkusí štěstí. Mě těch 100 připadalo jako věčnost. Pořád jsem sledoval jak dlouho budu ještě při sledování tohoto shitu trpět. Já osobně bych se raději nechal dobrovolně sežrat zombíkama nebo bych se raději nechal objetovat při satanském rituále než si znovu pustit tenhle průjem. Hodně, hodně, hodně slabá 1 hvězda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred výkonom. Doslova každú minútu, sa vo filme deje niečo hororové, niečo gore. Vždy niekto niekoho ohrozuje, či prenasleduje, niekto do niekoho niečo zatína či reže, niekto z niekoho niečo vytrháva, vykusáva alebo vyrezuje, vždy z niekoho niečo vyteká, či vypadáva. Takmer celých 100 minút, z výnimkou dementného, totálne spraseného záveru. Zvyšný predchádzajúci gore fest, ale na tento mizerný koniec dáva zabudnúť. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Videný VHS rip. Poklona tvorcom patrí za gore a Satanské rituály. Na to, že ide o amatérčinu toho najhrubšieho zrna, ale že všetko zlé, ma prekvapilo to, ako mali všetky krvavé momenty premyslené. Vnútornosti sa váľali po zemi hádam v každom zábere, krv, grcky jednoducho všetko sa lialo od všadiaľ. Rituály doprevádzané obradnými pomôckami by vystrašili nejedného ortodoxného kresťana. Avšak snímka nemala pevnejší scenáristický základ, Zopár ľudí pobehovalo nelogicky po lese a ani ten krik sa im nedal uveriť. Neustále chyby v kamere, strihu a zvuku ma vytáčali. Ale za pozretie kvôli nesekanému mäsu sa to oplatí. Troška viac prepracovania a nehanbím sa tvrdiť, že by išlo o celkom obstojnú kópiu Braindeada so šarmom temného stredoveku. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Filmu nemozem upriet, ze sa tam nic nedialo, skor sa tam dialo nieco v jednom kuse. Ale to film nezachrani, pretoze dej filmu bol slaby, skor ziadny a to mi vadilo. Vsetko akoby sa odohravalo v jednej scene, co bolo troska malo, kolko ten film trval. A ten koniec uplne dosrali podla mna. To vobec nemuseli urobit. Gore zaberov je tam kopec, ale neoslovilo ma to moc. Videl som aj horsie filmy. ()

Reklama

Reklama