Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1973 se rodina Loudových stala televizní senzací úplně nového typu. Bylo to dlouho předtím, než rock- metalová hvězda Ozzy Osbourne začal vystavovat život své výstřední rodiny na obrazovce a o desetiletí dříve, než na sebe domácí puťky začaly před kamerami bezostyšně křičet.

Cinema Verite nahlíží do zákulisí přelomového televizního pořadu An American Family. Vznik zcela nového televizního žánru - Reality Show - katapultoval rodinu Loudových ze Santa Barbary do středu diváckého zájmu. An American Family byl na počátku 70. let totálním odklonem od klasické televizní zábavy, přinesl mikrospopický pohled na rodinu, která nebyla připravená nést důsledky takového bulvárního pitvání. V celé nahotě ukázal manželství Billa a Pat potýkající se s problémy svých dětí. Obzvláště pikantní, a náležitě kritizované, bylo chování Pat, která otevřeně podporovala svého homosexuálního syna Lance v době, kdy byla homosexualita v televizi tabu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

maseer2 

všechny recenze uživatele

velice povedené zpestření před samotným přenosem z předávání Oscarů v pražském Světozoru.. téma se sice nezdá příliš atraktivní a také se to celé dost pozvolna rozjíždí (z počátku jsem měl trochu obavy..), ale postupem času si film k divákovi najde cestu a já jsem si nakonec tohle drama / reality show podle skutečné události opravdu užil.. člověk si hlavně uvědomí, že nic není ve skutečnosti tak idylické a bezchybné, jak by se na první pohled mohlo zdát.. 4* ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Úvodní písnička nás přivede do roku, ve kterém se točila, pod vedením režisérského dua Shari Springer Berman, Robert Pulcini 1.reality show, Americká rodina. V rámci předoscarovského promítaní jsem se díval s velkým zaujetím (na rozdíl od loňského Doktora smrt). Postupem času stráveného u tohohle filmu, jsem si uvědomil několik mouder 1. Craig Gilbert byl/je americká obdoba Heleny Třeštíkové (ne, že by používala stejné postupy při natáčení) 2. je neuvěřitelně tenká hranice, mezi reality show a časosběrným dokumentem (natáčeným 1 rok, přičemž nejblíže od tohoto snímku od ní je Soukromý vesmír). 3 tento film dokládá teorii, že pozorovávaný objekt se změnil tím, že je pozorován. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, kdo je za ty hrůzy, co běží v TV, vlastně zodpovědný... "Cinema Verite" mapuje první pokus o natočení reality-show, a to se vším všudy, takže není nouze o přetvařování, o vypjaté situace, ani o všemožné intriky ze strany tvůrce, který je ochoten jít pro dobrý materiál doslova přes mrtvoly. Tim Robbins je prostě pan herec, Diane Lane je o nějakou tu kategorii níže, ale Pat jí sedí, takže po herecké stránce spokojenost.;-) Thomas Dekker boží.:-)) ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na motivy skutečné události, který naprosto věrně napodobuje styl americké filmařiny 70.let (nejen kamerou, ale i střihem). Kdyby mi to někdo prezentoval jako dobový film, neměl bych mu důvod nevěřit. Dovedu si představit opětovné shlédnutí a hlavně mě láká původní 'dokumentární' seriál: http://en.wikipedia.org/wiki/An_American_Family ()

villon17 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak já se těšila, až dám něčemu zase odpad, ale dlouho všechno odolávalo, nikdy se mi nic nezdálo tak strašně strašný, že by se tam ta hvězdička nenašla. Ale tohle?!? Moct dát ještě něco horšího než odpad, neváhám. Na tomhle filmu se prostě NIC nepovedlo. Hlavní postava si za celou dobu snad nesundala sluneční brejle, zbytku rodiny jsem se jenom musela smát, jak jsou ubohý. Natočit nepovedenej film o nepovedený reality show, to je fakt do-nebe-volající kravina. Měla jsem chuť rozkousat plátno nudou. Nevim, jestli jsem za život viděla větší koninu. Prosim vás, lidi dobří, jestli tohle vidět nemusíte, nekoukejte na to!! ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama