Reklama

Reklama

Nigel Marven a invaze obřích hadů

(TV film)
  • Česko Invaze obřích krajt: Florida s Nigelem Marvenem (více)
Velká Británie, 2009, 45 min

Hrají:

Nigel Marven
(další profese)

Obsahy(1)

Krajty tmavé pocházejí z jihovýchodní Asie. Nigel Marven je objevil na Floridě.  Nigel Marven sleduje na Floridě krajty tmavé. Ty pocházejí z jihovýchodní Asie, na Floridu se dovážejí a jsou chovány v teráriích domácnostech. Uniklá nebo vypuštěná zvířata vytvářejí dnes již velmi početnou volně žijící populaci, která různým způsobem (zatím ne příliš negativně) ovlivňuje původní přírodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

liberita 

všechny recenze uživatele

Nigel Marven a jeho niekedy až príliš odvážne či ľahkovážne výstupy v štýle strčiť ruku do každej diery, čo je po ceste či ponoriť sa do akejkoľvek hlbokej a kalnej bažiny sú známe z mnohých ďalších výborných dokumentárnych seriálov, k tým najlepším a najoriginálnejším patrí určite viacdielne Putovanie s dinosaurami. Jeho nebojácnosť ako aj pozoruhodnú skutočnosť, že zatiaľ sa mu pri realizovaní často šialených kúskov nič vážnejšie nestalo, treba obdivovať, nech už si o ňom pomyslíte čokoľvek ďalšie. Práve film o invázii obrích hadov na Floride patrí k mojím najobľúbenejším s Marvenom v hlavnej úlohe. Problém premnoženia nepôvodných obrovských pytónov vo floridských močariskách nie je veľmi známy a určite ho riešiť treba, inak hrozí narušenie pôvodnej fauny a ohrozenie existencie domorodých biologických druhov. Mnohé zábery sú fascinujúce a pre milovníkov hadov je film zaujímavým zdrojom poznatkov ako aj zábavy. ()

Triceratops 

všechny recenze uživatele

Obří krajty, malinkaté ještěrky, varani na zahradách, leguáni a také jiní cizí tvorové, kteří byli zavlečeni an Floridu, jsou představeni v tomto skvěle pojatém dokumentu. Překrásné záběry na tyto plazy (ale také na jiné živočichy, jako jeleny, hlodavce nebo aligátory), spousta velice zajímavých informací i nádherné scenérie floridské krajiny, zaznamenané na kameru. Zpomalené záběry útoku krajty na balónek napuštěný vodou působí vskutku impozantně, při pitvě krajty lze zjistit, co takový živočich až dokáže ulovit a během toho Nigel cestuje po mokřinách Floridy. A pak, když výzkumný tým společně s Nigelem najde obří krajtu v trávě a vytáhne ji, to je taky úžasné. Rozhodně se jedná o jeden z vůbec nejlepších Nigelových dokumentů, které kdy mohl natočit. ()

Reklama

beso74 

všechny recenze uživatele

Excelentný Nigel Marven na výprave za zvieratami, ktoré by na Floride mali byť maximálne tak na dovolenke, poprípade v klietke, voliére či teráriu. Oni sa však dostali von a rozhodli sa usadiť na Floride natrvalo. Najviac priestoru dostal samozrejme škrtič pytón. Atraktívne obrázky, zaujímavý slovný doprovod a téma - invázne zvieracie druhy, o ktorej som doposiaľ toho príliš veľa nevidel a ani nevedel. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama