Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sasha je mladý nadaný pianista, který se snaží, jak může, aby splnil sen svojí matky a dostal se na prestižní hudební konzervatoř. Jeho život se ovšem zhroutí, když se dozví, že jeho milovaný učitel hudby nadobro odchází z Německa do Vídně. Jedinou blízkou osobou, které se se svým trápením může svěřit, je jeho nejlepší kamarádka Jiao. Zdá se, že od své rodiny a zejména od otce, původem z Černé Hory, pochopení čekat nemůže, a tak raději předstírá, že s Jiao chodí. Lež má ale krátké nohy, což má Sasha brzy poznat. Co by mohlo být srdceryvným dramatem, odlehčil Dennis Todorovic vkusným humorem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Saša mě podobně jako Letní bouře, která je rovněž z německé produkce a pojednává o coming outu, velmi zaujal svým námětem a hereckými výkony. Kde Letní bouři pomáhal skvělý soundtrack, tak u Saši je přítomna humorná stránka, kterou zaopatřuje linie z rodinného života rodiny hlavního hrdiny. Film je to na první pohled opravdu emocionálně nabitý, ale jak už jsem říkal, vše je zde vyrovnáváno komediálními vložkami (jinak by to byla vážně tragédie). Z herců mě nejvíce zaujal Sasha Kekez a samozřejmě Predrag Bjelac (ten hraje snad po celém světě). ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Je to takové přímočaré, ale velmi dobře se na to kouká a jako portrét členů jedné balkánské rodiny a jejich vzájemných vztahů je to velmi přijemné. Herecky za vyzdvihnutí stojí zejména role otce v podání původem srbského nestora Predraga Bjelace. Svěží film, na autorský debut to téměř nemá chybu. Vzhledem k národnostnímu zakotvení průkopnické dílko, že by ale člověk odcházel z kina omráčen, to zase ne. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

určitě netradičně natočený coming-outový film, a to myslím v tom pozitivním smyslu. Příjemný byl i vhled do života přistěhovalců v Německu a děj, který působil na mně hodně přirozeně a uvěřitelně. Rodiče Sashy předvedli v tomto filmu velmi dobré herecké výkony a v jejich podání mi přišla balkánská rodina hodně blízká a poctivá, i když nevím, zda bych takového otce vystál ;-). Podle mne je to však drama, tak ať se na to potencionální diváci raději připraví, protože by je to mohlo zklamat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sascha v sobě mísí lehký, příjemný humor s dobře vystavěným dramatem, aniž by přitom sklouzával k patosu. Predrag Bjelac je borec a Sasa Kekez mi připomínal něco mezi mladým Dustinem Hoffmanem, Al Pacinem a Demetri Martinem. Moc hezký to muž:) Filmy s gay tématikou mají Němci zmáknuté, tento byl o to příjemnější, že dokázal i pobavit. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že nemecká filmová tvorba ma obvykle necháva chladnou, ale tentokrát som urobila výnimku a neľutujem. Veľkú časť úspechu zapríčinili dobre zvolení herci a ľahkosť s akou bola téma homosexuality a homofóbie podaná. Predrag Bjelac bol ako otec famózny a jeho rola mu sedela ako uliata. Jediné, čo mi nesedí tak úplne je žáner komédie, pretože som film vnímala hlavne ako drámu a nedá sa povedať, že by som sa nejako zvlášť zasmiala. Inak však veľká spokojnosť. ()

Galerie (91)

Reklama

Reklama