Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (492)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prvních 14 minut bych nominoval na Oscara (dialogy Hirsch/Church naprosto excelentní) pak už jedem pomalu, ale jistě dolů.Roztomilý bizár plný totálních psychopatů, hlupáků a vidláků v jednom prdelákově, kde nulové IQ střídá totální psychická narušenost.Celej film jsem si řikal, že to je docela slušná dialogovka plná ujeťáckejch lidí a čtyřkou jsem si byl témeř jistej, hlavně díky excelentnímu masakru s kuřecím stehýnkem (McConaughey je magor) jenže finiš je ukázkový případ toho, jak vám minuta filmu dokáže zkurvit skvělý zážitek z těch předešlých devadesáti.Když to berete jako bizár, kde je idiotské chování postav dáno prostě tím, že postavy prostě idiotské jsou a není to jen debilním scénářem, dá se Killer Joe užít na silnou triplstárku.65%: ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Dal bych tomu 4* za tu krásnou psychologickou scénu, kdy rozebírá detektiv na druhé straně barikády tu manželku Ansela a hlavně za Ansela a to, jak zahrál tu demenci. Jenže těch brutálně vulgárních scén tam bylo zbytečně až moc a zbytečně až moc se zašlo moc do detailu. Jinak krásný thriller vyostřený lidskou nekonečnou hloupostí. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

ako by ujo Rytmus a niekolko tisic nasich pubertalnych deticiek povedalo: Co ti je*eeeeee? to bol aky masakralny masaker? Tak po dlhej dobe som si opat pozrela nejaky film, ktory ma dostal do kolien. Zvrhle, zvratene, nechutne, odpudzujuce, ale pritom tak uchvatne! Herecke vykony mohli nejake Meryl Streepove a Tomov Hanksov schovat do vrecka, Matthew sa stava mojim novym postpubertalno-strednovekovym zaporackym idolom. K deju nieto co dodat, pozerat sa na taku beznu white trash normalnu rodinku bol zazitok, do toho nejaky ten incestik, nejaky debilko a nejaka ta naivna slecinka a kopec bobrov, no fakt k pohledani. A ako bodka nakoniec, vzdy tvrdim a tvrdit budem, peniaze kazia charakter, asi preto zije na svete tolko bitches and assholes. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Kluci tě teď trochu zkopou, ty prachy mi vrať. A ženu nechám pozdravovat, potěší jí to! Měj se Chrisi! '' ----- Tohle byla opravdu zajímavá sonda do takové asi ne zrovna tradiční americké rodinky, žijící v obytném mobilhauzu. A jelikož se zejména synátor neživí rukama, ale prodává různej matroš na nějž si různě půjčuje, začne se kolem něj pomalu stahovat smyčka od místního bosse, kterej mů půjčil a kterej chce pochopitelně peníze v daném termínu zpět. A jelikož je mladej nemá, vymyslí rodinka plán, jak pomocí nájemného vraha zabít vlastní matku, která je pojištěna na 50 000 Dolarů. Ale jelikož by rodinka tohle sama nezvládla, najmou si na práci místního policejního detektiva, kterej po práci dělá různé melouchy a který slíbí že za 25 000 matku odrovná. Jenže, rodinka nemá ani těch 25 000, protože pojistka bude vyplacena až po smrti a zabiják Joe, tak se onen polda jmenuje chce prachy předem hotově. Při návštěvách mobilhauzu si ale všimne, že rodinka má fešnou dceru a tak se rozhodne, že tentokráte udělá vyjímku a dceru si začne brát pro svoji potěchu jako zálohu za nevyplacené peníze předem... Filmeček je celkem drsný, není to žádné romantické pokoukáníčko na večer s přítelkyní či manželkou. Jenže tak to asi chodí. Dávám za 4 kuřecí stehýnka KFC a chvilku teď asi budu raději chodit k McDonalds... * * * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, opět jsem něco dlouho odkládal, a teď toho lituju. Výborný pochmurný thriller, který byť pomalu ubíhá, vsází po většinu stopáže na dialogy a má jednoduchý a přímočarý děj, tak si diváka získává precizními hereckými výkony všech hlavních postav, několika silnými a nezapomenutelnými scénami, dostatečnou a propracovanou syrovostí a nápaditým závěrečným kickem všech do prdele. Snímek velmi podobný loňským 7 psychopatům, ale pro mě mnohem lépe uchopitelný a plnou palbou ocenitelný. Doporučuju s poznámkou, že pomalé tempo nemusí sedět každému. 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Joe (Matthew McConaughey) vysloví vo filme latinský výraz "caveat emptor", ktorý nie je vysvetlený. Jedná sa o právnický termín označujúci možnosť prenechania veci bez zodpovednosti za prípadne vady. (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama