Reklama

Reklama

Tisíc římských koster

(TV film)
  • Česko Tajemství římské hrobky (více)
USA, 2009, 50 min

Režie:

Tom Jennings

Obsahy(1)

Havárie stárnoucího římského vodovodu přinesla v roce 2006 archeologickému světu jednu z největších hádanek v dějinách lidstva. V těsné blízkosti turisticky oblíbených katakomb se vědcům otevřela tajemná hrobka s více než tisícem ostatků lidských těl naskládaných podle neznámého klíče jedno na druhém. Dokonale oblečena a nakonzervována. Kdo byli tito starověcí lidé? Jak zemřeli a proč byli hromadně pohřbeni na tajném místě? Vydejte se společně se skupinou vědců za jedním z nejúžasnějších archeologických dobrodružství posledních let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Dokument o nálezu kosterních pozůstatku pod ulicemi Říma. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby se nejednalo o to, že kosterní pozůstatky byly objeveny v samostatných zděných prostorách, přičemž pár metrů dál prostupovaly katakomby z dob ranného křesťanství. Je to pěkné, dokonce mne překvapilo že mne cca 49 minut nenudilo, akorát bych vytknul dvě věci. Vypraveč pořád upozorňuje, že se nalezly zlatá vlákna z oděvů - přičemž jeden z poznatků bylo, že archeologové sami neví jestli to bylo skutečně z oděvů, nebo například z pokrývek, která mohla halit těla. No a druhá je že konec byl useknut, nevysvětlen, jelikož výzkum nadále pokračoval(je). Přitom to bylo tak krásně nakousnuto tím vědním oborem, který i z neuvěřitelně starého zubu , po podelném rozřezání a extratování pozůstalé krve, který nám dokáže říci, jaké virové onemocnění dokázala daného člověka usmrit. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé obsahově, ale když Američani točí francouzské vědce pracující v Římě, tak z toho vznikne dost nudná podívaná. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama