Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (588)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako... Jako hodně moc *zííív" více než co jiného. Nemá to tempo, švih, charisma (a není to jen o nefungující dynamice Holland/Wahlberg) a kvůli okaté digitálnosti je to trestuhodně neživotné. Ve výsledku to není ani dobrý dobrodružňák a ani dobrý zástupce filmů dle videoher, ale spíše novodobý Hudson Hawk. To Tomb Raider s Alicií dopadl v těchto ohledech výrazně lépe. Raději si na YouTube pustit sestřih "Uncharted 4 all/best cutscenes 4k PS5" a je to to samé; jen o poznání našlapanější, navzdory delší stopáží lépe ubíhající, s fungujícími emocemi, lépe zahrané i napsané (speciálně dialogy!), se zdařilejší režií (o výpravě ani nemluvě) a paradoxně méně digitálně působící. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZLATO SVĚTÍ PROSTŘEDKY…“   Tom Holland a jeho metrosexuální exhibice. Chce si to hrát na Indyho, ale má to blíž (i kvůli debilním berličkám) k Lovcům pokladů. Nebo spíš k Flinnu Carsonovi. Nejhorší je to finále, ve kterým vo nic nejde. Že by to bavilo teenagery? Pro mě ovšem píčovina. Nenáročná…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám Playstation.  2.) Od filmů očekávám lekci z dějepisu. 3.) Vždycky jsem se chtěl nechat zabít 500 let starou lodí. /// Thx za titule „Martin Petřík“                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  ne ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

No, žádný zázrak, alespoň to však nebylo vyloženě špatné. Čehož jsem se vcelku oprávněně obával. Cesta ke ztraceném pokladu byla vydlážděna vcelku poutavým způsobem a akční i humorné scény byly na výši. Největší slabinou filmu jsou tedy nebetyčné nelogičnosti a chatrný příběh. Přímočarý děj, se kterým si tedy nikdo příliš hlavu nelámal. Přestože jsem si první polovinu parádně užíval, finále mne tedy docela dost znudilo. Ačkoli jsem to v závěr opět viděl pouze na dvě hvězdy, hodnocení ponechám o něco vyšší. Neodolám totiž srovnání s nejnovějšími filmy podobného typu jako například Ztracené město (*). Budiž filmu poklonou, že pokud zde zrovna nelétají prastaré lodě vzduchem (přesněji se to asi týká veškerých scén s létáním😅) , Uncharted dávalo alespoň nějaký smysl. 48% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Uncharted" v podstate úplne splnilo svoj účel. Je to pohodový a funkčný dobrodružný film, ktorý si podľa mňa užijú všetci fanúšikovia oddychových dobrodružných filmov s hľadaním pokladu. Takže ak ste jedným z fanúšikov tohto typu filmov, smelo do toho. Myslím, že si to úplne v pohode užijete. Hry nepoznám, nakoľko som nikdy v živote nevlastnil Playstation. Odjakživa som bol PC-čkar a nejako mi to ostalo doteraz. Takže mohol som sa na toto celé pozrieť úplne nezainteresovanými očami a neporovnávať to s hernou predlohou. Z toho titulu si myslím, že duo Holland a Wahlberg splnili svoj účel. Myslím si, že Tom Holland je šikovný mladý herec, ktorý sa v Hollywoode nestratí a dáva Nathanovi Drakovi aj nejaký ten charakter. Oproti tomu ale mám pocit, že Mark Wahlberg v podstate hrá sám seba. Tak ako ho poznáme už z jeho iných projektov. A robí si svoju prácu fajn, no v podstate si myslím, že charakter Samyho v podstate je veľmi Wahlbergovský. Čo sa ostatného týka, vyzerá to podľa mňa dosť dobre, zloduchovia sú schopní a celkom ma bavilo ich sledovať. Obzvlášť Antonio Banderas je skvelý. Ak bude v budúcnosti pokračovanie, pokojne sa do toho opäť ponorím. Bola to fajn zábava, ktorej sledovanie som si úprimne užil. Hoci to nemá moc logiku a mnohé scénky sú tu dosť absurdné. Ale je to zábava sledovať. Hodnotenie: B ()

castor 

všechny recenze uživatele

S Rubenem Fleischeirem je to jak na houpačce. Jednou si to s ním totálně užijeme (první Zombieland), podruhé nedokáže prakticky ničím překvapit. Prostě nemastná neslaná rutina. Přesně to platí i o téhle látce, na kterou fanoušci konzolí nedají dopustit. Duo Tom Holland a (krapet otrávený) Mark Wahlberg je na stopě bájného pokladu, má předhazovat vtipy, tvářit se zadumaně, prchat před smrtí v poslední vteřině a vypadat u toho cool, zatímco tvůrci si v průběhu toho všeho horko těžko hlídají tempo a správnou atmosféru, místy se točí v kruhu a kradou nápady z mnoha minulých dobrodružných žánrovek. Je to přesně ten typ divně přepálených kousků, na které bych do kina nikdy nešel. Místy jsem si vzpomněl na nedávnou podobnou „zábavu“ z továrního pásu Red Notice, u které platilo to samé: k blockbusterům z 90. let, které nestály ani polovinu, se jednou za čas velmi rád vracím. Tady platí jednou a dost. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Film si vzal najväčšiu inšpiráciu práve zo štvrtého pokračovania hry ("Uncharted 4: A Thief´s End"). Je to Hollandova (Nathan Drake) najobľúbenejšia hra zo série. (belinko)
  • Tom Holland se v rozhovoru přiznal, že během natáčení filmu Spider-Man: Homecoming (2017) byl s přáteli zabraný do hry „Uncharted 4: A Thief's End“, a dokonce odmítl přijít na natáčení, dokud nedokončí ve hře 11. kapitolu. (NiWi)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama