Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (588)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na film jsem byl velmi natěšený. Hru jsem sice nehrál, ale díval jsem se na Let's Playe na youtubovém kanálu petangames a velice se mi ta hra líbila. Ve filmu hrají moji oblíbenci Mark Wahlberg, Antonio Banderas a také Tom Holland, takže o to příjemnější bylo se na film dívat. Tvůrci se snažili být aspoň trochu věrni předloze, je tam spousta situací podle hry. I když to není úplně přesné a aby tam bylo všechno, to by musel mít film minimálně 4 hodiny. I tak mě to ale bavilo, tvůrci si s tím dobře poradili, i když jsou vidět mezery. Na hru se to však nechytá. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

No, žádný zázrak, alespoň to však nebylo vyloženě špatné. Čehož jsem se vcelku oprávněně obával. Cesta ke ztraceném pokladu byla vydlážděna vcelku poutavým způsobem a akční i humorné scény byly na výši. Největší slabinou filmu jsou tedy nebetyčné nelogičnosti a chatrný příběh. Přímočarý děj, se kterým si tedy nikdo příliš hlavu nelámal. Přestože jsem si první polovinu parádně užíval, finále mne tedy docela dost znudilo. Ačkoli jsem to v závěr opět viděl pouze na dvě hvězdy, hodnocení ponechám o něco vyšší. Neodolám totiž srovnání s nejnovějšími filmy podobného typu jako například Ztracené město (*). Budiž filmu poklonou, že pokud zde zrovna nelétají prastaré lodě vzduchem (přesněji se to asi týká veškerých scén s létáním😅) , Uncharted dávalo alespoň nějaký smysl. 48% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Playstationová legenda, na kterou se čekalo 10 let, vystřídalo se u ní mnoho herců a režisérů, a konečně je tady a mně udělala radost. A nejen kvůli tomu, že jsem fanoušek série, to je vlastně krom vyzobávání nejrůznějších narážek celkem jedno. Podstatné je, že podobné adventury na styl Lovců pokladů prakticky až na výjimky vymizely či nemají v kině úspěch a já měl tenhle subžánr, samozřejmě hlavně kvůli Indiana Jonesovi, vždycky hodně rád. A jsem nakonec i spokojen s vycházející hvězdou v hlavní roli a doufám, že přitáhne do kin zbývající davy ze Spider-mana, když už se šlo touto cestou. Holland je v roli fajn, kaskadérské kousky zvládá bravurně a choreograficky se na ně dobře dívá a odvádí dojem z tuctovosti; snad i on si na chvilku odpočine a do druhého dílu vlítne v plné parádě. Jen ten Wahlberg je tu skutečně nějak moc neangažovaný a snad to příště pojme jinak. Sullyho jsem ale nikdy ve hrách nijak extra neměl rád, takže to prostě beru jako jinou postavu. A příště chci Elenu! PS : Slyšel jsem chválu na Banderase, ale mně tedy přišel kvůli jistému zvratu dost nevyužitý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No novej Indiana Jones se fakt nekona. Vsechno tu je takovy prumerny. Honba za pokladem je sice zabavna, ale pusobi desne jednoduse a chvili jsem si spis pripadal jak u Sifry mistra Leonarda, navic tech nelogicnosti tu je fakt az moc. Herci jsou sice relativne sympaticky, ale vzhledem k tomu, ze se chovaj jak kreteni, nema clovek moc duvod jim fandit a Holland bohuzel furt pripomina spis Spider-Mana. Akce je fajn, sem tam i nejakej neokoukanej napad, ale obcas to trochu kazi triky nebo dost nevyraznej soundtrack. Jako takova blbina na jedno skouknuti v pohode, nuda uplne nehrozi, ale vic bohuzel clovek nedostane. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako velká popcornová zábava, která může v inteligenci a přepálenosti soupeřit s posledními pěti díly Rychle a zběsile, drtí Uncharted nedávné peklíčko Red Notice v každém směru. Když tedy člověk zcela ignoruje hry a bere to jako obyčejný dobrodružný akčňák, v němž Tom Holland a Mark Wahlberg hledají velký poklad, je to vlastně docela ok. (6/10) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Studio původně chtělo, aby film režíroval Seth Gordon. Ten však odstoupil kvůli kreativním neshodám. Snímek měl také režírovat David O. Rusell, který však od projektu v květnu roku 2011 odstoupil. Režiserské křeslo po něm převzal Neil Burger, který však nakonec také film nenatočil. Během dlouhých deseti let příprav se v pozici režiséra vystřídalo 9 lidí. (Dooky)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama