Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (588)

HAL 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je ta přepálená akce na začátku/na konci, jinak je to vlastně docela neurážející film. Což mě překvapuje, protože jinak mně filmy s Markem Wahlbergem obvykle uráží docela hodně. Ale tady není moc za klaďáka, a ani ho film nebere moc vážně, takže je snesitelný - a docela k němu sedne i ten Tom Holland ve své typické poloze rádoby roztomilého blbečka s talentem na fyzickou grotesku. Příběh je pitomý, ale ne tolik jako u další nedávné "jakože-Indiana Jonesovky" Red Notice a odsýpá docela svižně a se zábavnou akcí... dokud se zase nepřepne do čistého digitálu a nezačne padat z letadla. Úplné finále je ale už natolik over-the-top že přechází pomalu do animované grotesky, a jako takové už je stravitelnější. 6/10 ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že miluju dobrodružné filmy ve stylu Indiana Jonese, Mumie nebo Lovců pokladu. No a nejblíže měla k tomuhle žánru na poli videoher (kromě Tomb Raideru) série Uncharted, od studia Naughty Dog – v těhle epických dobrodružných výpravách sledujeme sympatickýho dobrodruha Nathana Drakea, kterýho doprovází jeho prošedivělý mentor Sully. Nezní to moc originálně, ale překvapivě to funguje a žádný díl není vyloženě špatný (za mě osobně mám nejradši dvojku Among Thieves). Filmová adaptace si bere premisu převážně ze čtvtýho dílu a rovnou řeknu, že ani tenhle film neprolomil filmový prokletí videoherních adaptací Ano, sice tu máme taky nějaký akční sekvence, ale všechny jsou neskutečně sestříhaný a hrozně digitální, že vás to úplně vytrhne z děje a o hlavní postavy nemáte vůbec strach. Škoda, že se tvůrci neinspirovali třeba posledníma filmama ze série Mission Impossible, kde při akčních scénás s Tomem Cruisem napětím ani nedejcháte. No ale úspěšnost her ani filmů nezaručí dobře provedený akční scény, ale postavy a vztah kterej si k nim během sledování vytvoříte. NO a to je za mě úplně největší kámen úrazu tohohle filmu. Já osobně mám Toma Hollanda rád, ale na roli Nathana Drakea se vůbec nehodí a neříkejte mi, že jsem jedinej, kdo v něm i v tohle filmu pořád viděl Petera Parkera, jen bez kostýmu Spider-Mana. Já mu prostě toho dobrodruha nevěřil. Pak je tu postava Chloe Frazer ze druhýho dílů, ze který udělali tvůrci tak generickou postavu, že i můj pes Miloš má zajímavější osobnost. No ale nejhorší casting na plný čáře vyhrává postava Sullyho, kterýho kdo ví proč zvtárnil Mark Wahlberg, kterej hraje úplně stejnou postavu jako v Transformers filmech nebo Pain and Gain, kdy teda namísto moudrýho mentora dostaneme arogantního debílka, ale nebojte, filmaři mysleli i na videoherní fanoušky, takže mu do post-credit scény dali jeho ikonickej knírek, takže je vše odpuštěno. No ale nejsmutnější na tom všem je, že levnej fan-made kraťas na YouTube s Nathanem Fillionem má 100x blíž k videohernímu Uncharted než několikamilionová americká produkce. Tak snad to vyjde příště. 6/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po príšerných ohlasoch nasledovalo rozhodnutie neísť na novinársku premiéru a dobre som urobil. Doma zo sofy totiž máte menšie nároky a môžete to celé vnímať ako fajn priblblú jednohubku s dvoma tretinami ako z netflixovského priemeru a zvyšok ako totálne prehnané finále s nadhľadom. Hru som samozrejme nehral a to som urobil, aspoň čo sa týka smerom k tomuto filmu, zrejme tiež dobre. Medzi tými dvoma motákmi to funguje poriadne asi až v potitulkovej "mustáž" scéne, ale baby sú fajn a robia chalanom po celý čas poriadne vetry. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nehrál původní hry, ze kterých si filmové Uncharted bere jistou inspiraci, ale o to snadnější mám pozici, ze které můžu snímek v klidu hodnotit. Jasně, žádné blockbusterové dějiny se nepřepisují, ale na druhou stranu nejde o žádný předražený průšvih. Uncharted je zkrátka jednohubková fajn zábava, která - alespoň v mém případě - mile pobaví, nepřešlapuje na místě a celkově ty dvě hodiny krásně utečou. Ruben Fleischer servíruje příjemné řemeslo plné atrakcí s bonusovým hledáním dávného pokladu. Obsazení je fajn, zamrzí snad jenom málo prostoru pro Antonia Banderase. Mark Wahlberg (v devadesátkách známý jako Marky Mark) je spíše nesympatický, ale nakonec to tak hrozné není. Největším plusem je bezesporu Tom Holland, který si roli Nathana Drakea zjevně užívá. Jasně, hodně svým hereckým výkonem připomíná svého Spider-Mana, ale to nevidím jako problém. A jako velké plus hodnotím četné scény, kde je Tom k vidění pouze polonahý. Ostatně za svoje vypracované a luxusně vyhlížející tělo se nemusí nijak stydět. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Akční / Dobrodružný....? No pardón, spíše Sci-fi / Šíleně nevkusné.  Dlouho jsem neviděl film, který měl solidní potenciál ale v podstatě na všech důležitých místech naprosto selhal. Nebudu se tu rozepisovat, protože tohle je na román. Přesto zmíním tři věci. Režie, příšerné. Scénář, průser, zjevně kluci nedělali společně, ale každý psal 1/4 filmu a pak se to natočilo aniž by někoho zajímal výsledek.... Casting záporáků, vlastně byli záporáci všichni, takže Casting na hovno. ZA mě 18% a 1*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama