Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (588)

Lima 

všechny recenze uživatele

Pozitivem  filmového fastfoodu typu Uncharted je, že ušetřím. Fakt není sebemenší důvod do tohodle investovat jedinou korunu za blu-ray. A tak je to v současnosti s většinou kinematografické produkce podobné. Já nikdy na fastfood nebyl, raději mám výživné stejky a tohle je spíš topinka s česnekem. Pronuděných 120 minut a ujištění, že nejlepší filmovou adaptací PC hry zůstává pořád 27 roků starý Mortal Kombat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych 4 hvězdy, nebýt to laděné do teen podoby, protože jinak nápad je fajn, potenciál to má, způsob, jak se navzájem všichni zrazují, mi přišel jak ze života, má to fajn triky, zvláště s těmi loděmi a vrtulníky nebo když vás holka srazí autem v letadle, dokonce tu dost dobře zahrál Banderas padoucha, jen mohlo být víc hlášek, puberťák méně nesmrtelný, pátrání více indianajonesovské, když už na něj odkazují i přímo, některé scény se snaží být spíše bondovské (ve stylu, než to zkazili Craigem), ale taky to malinko pokulhává. Ale celkově mě to bavilo a pobavilo a neměl bych problém vidět to znovu, myslím. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 50% | Uncharted hry jsem nikdy nehrál, takže nemám prakticky žádný vztah k téhle značce ani jednotlivým postavám. Možná i proto mi tahle adaptace nepřijde až zas tak hrozná a pouze veskrze průměrná. Nenudil jsem se, především díky tomu, že to má celé docela dobré tempo, ale mozek jsem raději moc nenamáhal, protože scénaristických failů je tady více než dost - jak se dostali do kufru auta? Proč na konci filmu vyměnit záporáka s celkem dobrou motivací za záporáka, který nemá víc charakteristiky než jen "žoldák"? Ani ta akce nedokáže ničím překvapit a mám pocit, že nebýt toho jak kopírují hry, byla by ještě o dost horší. Celkově jde o prostou a nenáročnou jednohubku, kterou si užijí lidi, kteří od ní nečekají více, mají rádi dobrodružné filmy a Toma Hollanda. Fanoušci her budou nejspíše rozčarováni, ale na druhou stranu buďte rádi, že jste dostali aspoň tenhle průměr - jako fanouškovi Monster Hunter her mi věřte, že to mohlo být i horší... o dost horší. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po ohlášení mladého Drakea (jehož pasáže ve hře patří mezi ty jednoznačně nejnudnější a nezajímavé) a prvním traileru jsem očekával další adaptační odpad. A nakonec jsem dostal něco na úrovni lepších Lovců pokladu s Cagem ... film celkem pěkně odsýpá, nemá vyloženě moc hluchých míst a závěrečná akční scéna na lodích je hodně fajn (a asi jediná scéná, která není ukradená z nějakého dílu této videoherní série). Pokud se natočí dvojka, na kterou se odkazuje v titulcích, tak určitě do kina znovu půjdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S Rubenem Fleischeirem je to jak na houpačce. Jednou si to s ním totálně užijeme (první Zombieland), podruhé nedokáže prakticky ničím překvapit. Prostě nemastná neslaná rutina. Přesně to platí i o téhle látce, na kterou fanoušci konzolí nedají dopustit. Duo Tom Holland a (krapet otrávený) Mark Wahlberg je na stopě bájného pokladu, má předhazovat vtipy, tvářit se zadumaně, prchat před smrtí v poslední vteřině a vypadat u toho cool, zatímco tvůrci si v průběhu toho všeho horko těžko hlídají tempo a správnou atmosféru, místy se točí v kruhu a kradou nápady z mnoha minulých dobrodružných žánrovek. Je to přesně ten typ divně přepálených kousků, na které bych do kina nikdy nešel. Místy jsem si vzpomněl na nedávnou podobnou „zábavu“ z továrního pásu Red Notice, u které platilo to samé: k blockbusterům z 90. let, které nestály ani polovinu, se jednou za čas velmi rád vracím. Tady platí jednou a dost. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu vlastní Sully kočku jménem Mr. Whiskers, ovšem představitel role Mark Wahlberg má ve skutečnosti na kočky alergii. (NiWi)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama