Reklama

Reklama

Lian ai tong gao

  • Čína 恋爱通告 (více)

Obsahy(1)

Sledujeme DMH (Lee-Hom Wang), mladou popovou hvězdu na vrcholu, jehož auto cestou z koncertu srazí dívku (Yifei Liu) na kole a s guqinem přes rameno. Dívka přežije bez zranění a okamžitě začne testovat nástroj, zda je v pořádku. Na DMH, omámeného touto hudbou, vyskočí zpoza předního skla auta motýl. Následující den přijde v přestrojení na hudební školu, kterou dotyčná navštěvuje a když zjistí, že mu její hudba stále způsobuje vize, rozhodne se také zapsat jako student. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze (4)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám o hvězdičku víc, než by si kvalitativně zasloužilo, ale mě se na tom mnohé věci nenormálně líbily! Easy. Nekomplikované. Crazy. Zábavné. Přitom herectví hlavního hrdiny a jeho soulmate velmi přirozené. Intro: Sledujeme mladého muže (DMH), popovou hvězdu na vrcholu, jehož auto cestou z koncertu srazí holku na kole a s guqinem přes rameno. Dívka přežije bez zranění a jako první začne testovat nástroj, zda je v pořádku. Na DMH, omámeného hudbou, vyskočí zpoza předního skla auta motýl. Následující den zajde (v přestrojení) na hudební školu a když zjistí, že na něj hudba dotyčné dívky působí stále stejně, rozhodne se také zapsat jako student. ■ Trailer působí akčněji, než samotný film, přesto se mi líbí: https://www.youtube.com/watch?v=0kbkpMHX3cw ■ "Jsi toaletní papír." ■ P.S. Zmínil jsem hudbu? Nezmínil. Ok. Hudba. Kombinace čínské tradiční hudby a popu. Super! ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický film, který - mimořádně - okořenila i hudba. Hlavní hrdinka není afektovaná, uječená husa a to je moc sympatické. Její protějšek působil také sympaticky. Samozřejmě to má své neduhy, ale jako odpočinkový film s prvky romantiky to nelze než doporučit. Sladké 3* ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání... Asi nejvíc mě v tomhle filmu rušila a iritovala hudba (nebo v mnoha případech spíše "hudba") - což je pro mě vzhledem k tomu, že se příběh točí (*SPOILER*) okolo "hledání spřízněné duše" právě přes hudbu (tak hezké a zkažené téma!), poměrně zásadním nedostatkem. Ano, zazní tam několik velmi hezkých až krásných instrumentálních pasáží na tradiční čínské nástroje. Nicméně velkou část filmu budou uši náročnějšího posluchače trpět příšernými popovkami asi tak na úrovni Petra Kotvalda, jen v čínštině. To mi připomíná další věc, která mi na tomhle filmu pila krev - čínština z úst mladých číňanů (případně texty výše zmíněných skladeb) prokládané frázemi v angličtině - je mi líto, ale tohle nesnáším v češtině (asi nejsem dostatečně "cool" =P ) a úplně stejně mi to vadilo i tady. Nemluvě o celkovém pojetí snímku, který mi velmi často neodbytně připomínal americký film pro náctileté, případně bollywoodskou produkci (těžko říct, co je horší). Třešničkou na dortu jsou pak scény s vřeštícími afektovanými fanynkami (z tohohle mi vždycky naskakovala husí kůže, ale v asijském podání je to ještě o chlup horší - pokud nevíte o čem mluvím, zkuste si např. na YouTube najít nějakou japonskou soutěž), spousta laciných a kýčovitých efektů (ano, svítící motýlci) a celá řada příliš přehraných, křečovitých nebo rovnou naprosto absurdních scén (Co uděláte jako první, když vás srazí auto? Tak pokud jste to nevěděli, odpověď zní: Vytáhnete z futrálu svůj hudební nástroj a na silnici přímo před nárazníkem si střihnete jednu skladbu. Alespoň podle režiséra na tom není nic zvláštního.)... Jedna hvězdička za Yifei Liu, druhá za těch několik málo hezkých skladeb, respektive jejich částí. A víc ani "ň". 35% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Lee Hom se na filmu nepodílel jen coby režisér a představitel hlavní role. Stojí také za scénářem. (MJackie)
  • Lee Hom Wang za tento film vyhrál v dubnu 2011 cenu Channel V Global Award pro nejlepšího nového režiséra. (MJackie)

Reklama

Reklama