Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (580)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Arnold schytal relativně náročnou roli a často vypadá, že ho stáří nevyhnutelně dohnalo. Když má šlehnout o stůl s dvoumetrovým Joem Manganiellem, vypadá celá scéna vtipně, ba až absurdně; navzdory věku však legendární exguvernér docela dobře funguje na pozici vnitřně rozervaného fízla, jehož každodenním budíkem je touha po pomstě. Toliko k hlavní postavě, jež je jedinou rozvinutější v celém filmu. Sabotáž vytrvale bojuje s diváckým vděkem - příběh je stupidní, vrahovi hlavních postav fandíte, protože jsou to všichni bez vyjímky tragédi a neustálá potřeba fekálně-brutálního humoru je v některých chvílích směšná. Potěšilo: určitě naturalistickým drajvem obdařené akční scény, krev, která je všude tam, kde by jí člověk čekal (tedy na zemi, zdech, stropě a občas i v člověku), šikovně zasazené flashbacky a satisfakční závěr, jenž je neskrývanou jednohubkou pro fanoušky Arnolda Schwarzeneggera. Za ten a hudbu nechávám třetí hvězdu, byť by tady jednoznačně měly být dvě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, že David Ayer scénáristicky podává poněkud nevyrovnané výkony, to je celkem známo. Ale že si ke spolupráci na "filmu s Arnoldem" pozve klokana Skočdolesa, který kloudný příběh s bídou vykřesal před víc jak deseti lety u Swordfishe (což taky nebyla kdovíjaká geniálnost), to je ekvivalent pokusu o vraždu vlastního filmu. Je přitom vidět, že Ayer, tak jak je pro jeho drsné policejní příběhy typické, nechtěl jen natočit "další akční béčko" - v tomto případě se vydává cestou skoro by se dalo říct mysteriózní zápletky. I samotný název filmu se významově několikrát promění způsobem, který je potřeba hodnotit pozitivně. Jenže díky témuž scénáři, vršícímu v rovině dějové jednu nelogičnost na druhou, to celé jde totálně do kytek, význam nevýznam. A nejde o drobnosti, začíná to už u úvodní premisy, kdy by "motherfucking best undercover DEA agents", čili ti, kdo by měli pracovat indivindy a v maximálním utajení, měli tvořit tým, který osobně podniká nájezdy na sídla drogové mafie, a samozřejmě se ani neobtěžuje s kuklami, maskami amerických prezidentů, klaunů nebo čímkoliv na ten způsob. Hned za tím je spinpoint s gigantickou spálenou hromadou peněz, u které si "agentury" v záchvatu jasnozřivosti spočítají, že z ní chybí deset mega. A pak už jsou to jen "drobnosti", jako kdo sakra a kdy poslal ty Guatemalce, a kdo je odrovnal. Nebo to, že by zmíněné krutopřísné profikomando během pár měsíců zapomnělo naprosté základy čištění prostoru, kdo jde první, kdo má jaký roh, a tak dále... Potoky krve a haldy vnitřností, stejně jako nebývale realistické obrazy brutálního mučení (ačkoliv jinde byly k vidění i horší věci), pak působí jako naivní pokus o záchranu - a vzhledem k persóně pana exguvernéra to nejde nezmínit - a natočení něčeho jako byl Rambo IV. Tenhle pokus ale bohužel nevyšel. A je to škoda, protože Arnold se tu moudře, jak praví klasik, nepouští do žádných větších akcí, a "jeho" finále je správně žánrově namíchané od prvního do posledního záběru. Mireille Enos hraje svoji věčně zfetovanou killing bitch taky výborně. Vůbec celkově vzato je obsazení na úrovni, celé to evidentně stálo dost peněz, a pokud jde o kameru, tak je to podobně vychytané jako End Of Watch. Jenže to nic nemění na tom, že těch logických lapsů je skutečně příliš, a že ambice filmu dalece předčily jeho konečnou podobu. Ještě jednou - je to škoda, protože úplně zatratit Sabotage nemůžu, a ke slušné podívané chybělo "jen" nepodcenit přípravu. Což ostatně každá správná zvláštní jednotka ví a ctí;) Dám 60%, ale přiznávám, že tím jiným filmům trochu křivdím. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na plný počet to nie je, aj keď film odsýpa a má grády, niečo tomu chýbalo. Dosť drastické. Sabotage je dosť brutálnejší. Preč sú akčné filmy z 80. - 90.rokov kde manželku zabili tým, že do nej strelili z metra a jej vytieklo tri deci krvi. Tu bol spôsob tohto jednania oveľa .. No nebudem nič prezrádzať. Koniec so zúčtovaním v Mexiku bol ten pravý Arnoldovský. Arnie sa mi páčil, sadol sem slušne hoci mladší už nebude. Toto všetko na 100%, tak to vidím ja. Ale potom tu sú iné veci - občas to stráca vierohodnosť, určitá zamotanosť, ktorá sa ku koncu vysvetlí, zas tak originálna nie je, skôr tu málinko vadí. Ide o to, z akého uhla sa na tento biják budete pozerať. Ale zas hoci má film svoje muchy, myslím že v mnohom sa ukázal v dobrom svetle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POSRALI JSME TO, ŽE JO?...“ /// Arnie je starej. A nevomládne, ani kdyby hrál s mateřskou školkou. Ovšem ten tým není špatnej! Třebas takovej Joe Manganiello je solidní magor (a Arnie je proti němu nějak scvrklej…). Taky se mi moc líbí slovník. Konečně má nějakej scénárista koule na pořádný dialogy! (voba scénáristi na to maj koule) Jinak si myslím, že ten film není ani tak drsnej, jako spíš sprostej a trošku násilnej (jako že tam je násilí vole!). Jednou jsem se lekl, že bude i dost brutální, ale naštěstí Arnie svoji bílou prdel nerozkmital a zůstalo jen u hubana. Tož béčko s kolísavým dějem a produkcí pro nás (jasně, pro mě taky) jednodušší. Akce? Arnie už není na tu ruční práci co bejval, takže si zastřílíme, projedem se… no čekáte vod toho, nějakou moudrost? Aha, tak to bych nedělal. 2*? 3*? 4*? Každýmu co jeho jest! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdo že to (prej) jsou ti největší kreténi na světě. 2.) Hledám aspoň jeden důvod, proč dělat poldu v Mexiku. 3.) Thx za titule ,,.Bac.“ a ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nebavilo, akční filmy o speciálních jednotkách patří mezi mé nejméně oblíbené, protože i zde si nevybudujeme žádný vztah k postavám, takže absolutně nesoucitíme s někým, kdo umře. Krve je zde sice požehnaně,ale to je tak vše, místy to na mě působilo jako levný video film. Tuctové story, málo akce, arnie mi zde neseděl a místy i nuda, takže průměr. 55% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Film ohlásili pod názvom Ten, jeho pracovný názov bol Breacher, no nakoniec bol počas postprodukcie premenovaný na Sabotage. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. októbra do 13. decembra 2012 v amerických štátoch Georgia, Connecticut a New York. (m.a.t.o.)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama