Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (580)

misterz 

všechny recenze uživatele

Páni, tak toto bola super krvavá a drsná akčná jazda špinavým prostredím drog a rôznych nechutností. Filmu vládne drsná "mluva", nadávky a husté vtípky, síce sa niekedy niečo takéto vyskytne aj v iných Švarcíkových filmoch, tu toho však bolo bezkonkurenčne najviac. Ich koncentrácia vás prikvačí na stoličku a celý čas riadne prefackáva. V tomto smere vynikol hlavne Joe Manganiello, ktorý zatienil aj Arnyho. Naproti tomu mi tu vadila Mireille Enos, ktorá tu pôsobila ako päsť na oko, jej husté reči som nezhltol, skôr tá jej "drsnosť" a "hrubosť" iritovali. Vôbec sa sem typovo nehodila. Celý film sa preto každým svojim akože hustým slovom utápala maximálne iba ak tak v trápnosti. Na jej miesto by som radšej preobsadil Michelle Rodriguez, ktorej by tá rola padla ako uliata. Škoda. Čo sa týka dejovej linky, tak na akčný film bola prekvapivo dobrá, zaujímavá a ladená do celkom slušnej krimi roviny s mierne prekvapivým vyvrcholením. Jej súčasťou bola samozrejme častá akcia a napätie. Arny opäť dokázal, že ešte nepatrí do starého železa, aj keď vo filme je už jeho vek riadne vidieť. Stále však točí skvelé filmy, len tak ďalej. 80/100 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

David Ayer umí točit policejní filmy a potvrdil to i tentokrát. Do hlavní role si však nyní obsadil "neherce" Arnolda Schwarzeneggera, což je možná pro něj škoda, ale pro fanoušky Arnieho je to dobře, neboť podle mého názoru je Sabotage dosud nejlepší Schwarzeneggerův sólo snímek od jeho návratu do světa filmu (Expendables nelze počítat, to je spíš Slyův film a Plán útěku je tak nějak záležitost pro fanoušky těchto dvou akčních ikon). Příběh je poměrně dobrý, postupné vraždění v určité skupině lidí je většinou napínavé a zajímavé v jakémkoliv podání, tudíž i zde to funguje. Potěší herecká sestava a také vizáž zestárlého Schwarzeneggera. Co fanouška "rakouského dubu" zaujme, je jistě také zpracování filmu, nebot krve tu vyteče dost, takže vše působí dost naturalisticky. Osobně bych Sabotage rád viděl v červených číslech, neboť dle mého názoru si alespoň 72% zaslouží. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slabý Arnie, ještě slabší Ayer. Spolupráce těchto jmen slibovala mnohem třeskutější biják, než ve skutečnosti je. A je to sakra škoda, protože ambice by tu byly. Schwarzeneggerova jednotka je plná drsných hovad (Manganiello rulezzz) a feťáckých monster (samozřejmě myslim tu hnusnou děvku), vulgárních hlášek je tu snad víc než testosteronu, a speciální místo překvapivě zaujímá brutalita. Explicitní kamera totiž neuhýbá v momentech mučení a zabíjení žen, natož pak v těch, kdy ze stropu visí Sawyerovy vnitřnosti. Spoiler, ups! Vyloženě zklame pak závěrečná třetina, která sice nabídne solidní akci, ale logika si zrovna vezme dovolenou. Takhle zprasit jinak v pohodě thriller, to se nedělá! Ať Woodse honí po poli rakovina!! Arnoldovi tedy došla na chvíli pára (že jo, Bennette?), ale nebojim se, on se vrátí. Třeba jako děda Conan. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdy se stane že váš oblíbený režisér šlápne vedle, ale tady David Ayer spíše něco vyšlápl. Na jméno Skip Woods si budu příště dávat bedlivý pozor. Sabotage je totiž neskutečná sračka. Ani se mě nechce věřit že by film měl před spuštěním do kin nějakou zkušební projekci. A jestli měl, tak kdo seděl vlastně v sále? Arnoldův comeback začínám přijímat čím dál více s rozpaky. Ano Expendables jedou, ale tam je to Slyův projekt. Konečná se ještě dala. Plán útěku slabší než se čekalo a Sabotage je přesně to co jsem napsal o něco výše. Hodně se toho nepovedlo, přitom úvodní minuty nevypadají vůbec špatně. Doufám že se jak pan režisér tak pan guvernátor propříště hodně proberou. 45% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sledovat Arnolda hrát těsně před důchodem je skoro stejně ubíjející jako poslouchat Woodsovy dřevěné dialogy a být svědkem z řitního otvoru tahaných zvratů (posledních 40 minut musí být parodie), potažmo nekončícího závalu brutality, která v takhle blboučkém příběhu nepůsobí drsně realisticky, ale spíš jako trapně samoúčelná vějička pro milovníky eRkových řezničin. Dokoukáno s velkým sebezapřením. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Tesne pred natáčaním z projektu kvôli tehotenstvu odstúpila aj Malin Akerman. Nahradila ju Mireille Enos (Lizzy). (m.a.t.o.)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama