Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potom co zavolal na policii a oznámil nehodu manželky, stal se hlavním podezřelým z její údajné vraždy. Úspěšný spisovatel Michael je obviněn z vraždy své manželky, přestože incident zpočátku vypadá jako nešťastný pád na schodech. Rozplétání složitých nitek jeho života však postupně odhalí, že nejde o první ženu, která zemřela podobným způsobem – stejně vyhasnul již před osmnácti lety život jeho kamarádky v Německu. Stojí tu proti sobě dvě verze příběhu a dvě skupiny lidí – na jedné straně pevně semknutá Michaelova rodina včetně bývalé manželky, na straně druhé vyšetřovatelé, návladní, švagrová, ale též jedna z Michaelových dcer, která je přesvědčena, že Michael je vrah a nakonec sama iniciuje vůči otci soudní řízení. Vše, co se odehrává po smrti Michaelovy manželky, současně zaznamenává štáb dokumentaristů. Michael tím vzbuzuje dojem, že nemá co skrývat, a postupně se tak odhalí, že žije na dluh, že si vymyslel smlouvy s Hollywoodem a že je promiskuitní bisexuál. Přestože se zdá, že odejde od soudu jako vítěz, porota jej nakonec překvapivě jednohlasně odsoudí a dostává doživotí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Konečně jeden z filmů z cyklu "Pravdivé příběhy", který mne dokázal hned od první minuty vtáhnout do děje. Taky aby ne, když pod schodištěm leží žena a po celých schodech je krve jako z vola... Samozřejmě to nebyl jediný důvod, film má dobrý příběh, zajímavé postavy, tomu všemu dodává šmrnc spád a napětí. Možná, že je to pro znalce případu Michaela Petersona docela nuda, ale já jsem o tomhle chlapíkovi nikdy neslyšel, třeba proto mne film tolik bavil. Jo, tuhle otázku už asi nevyřeším, faktem však zůstává, že po závěrečném verdiktu poroty jsem zůstal jako omráčen - bez nějakých pořádnějších důkazů a vinen?? Aha! Helou, jů es ej... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co vám budu povídat, rozjezd byl příšerný. Spíš než Údajná vražda se nabízel název Údajný film, ale jak postupoval čas, přivykl jsem na styl zpracování a úspěšně to celé dokoukal. Možná, že kdyby se rejža rádoby inovativním řízením nesnažil zakrýt všechny mouchy kroužící nad příběhem jako nad zdechlinou, uronil bych o hvězdu víc. No a také by mě zajímalo, odkdy mrtvoly vykopané po osmnácti letech ze země vypadají jako nalíčené voskové figuríny z krámu se spodním prádlem? ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Obětí zde máme několik: Nejméně dvě údajné vraždy na filmovém plátně, přičemž ovšem utrpělo i právo na spravedlivý a nepodjatý proces. Ve výsledku je však bit především potenciální divák. A mohla to být obstojná soudnička... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu vystupuje postava specialisty na vraždy jménem Henry Lee (Dana Lee). Skutečný Henry Lee Lucas je přitom jedním z nejznámějších sériových vrahů v historii USA. (Pepinec)

Reklama

Reklama