Reklama

Reklama

Životy mnoha lidí se obrací vzhůru nohama poté, co potkávají Cécile - mladou svůdnou ženu. Provokativní a extrovertní Cécile má ráda volný sexuální život, který přestupuje společenské normy a porušuje tabu. Její styl života nutí i ostatní odhalovat sami sebe.
Q se snaží jazykem pocitů a těla ukázat mladé Francouze a poodkrýt jejich intimní vztahy. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak som sa prinútil po dlhšej dobre zhliadnuť erotický snímok, aby som videl nejakú tú kozičku, pri troške šťastia možno bobra. Hlavnou postavou je dvadsaťročná slobodomyseľná Cécila, ktorá podľa režiséra symbolizuje vášeň, ktorá rada nabúrava tabu a prekračuje spoločenské normy. A všetci jej podľahnú. To je v skutku pútavý a dráždivý popis. Ono by to ale nesmel byť francúzsky snímok s rozpočtom do 150 eur. Ako film implikuje - sex je magická sila, ktorá pomáha človeku odhaliť jeho pravé ja. Nesimulované sexuálne scény vníma režisér ako prirodzenú súčasť snímky a odmieta ich vidieť ako obscénne alebo nemorálne, pričom oveľa väčší dôraz kladie na ženský pohľad na sex a lásku. To je zrejmé najmä v Intermezzo odohrávajúcich sa v dámskej sprche, kde spolu "anonymné" ženy preberajú svoje milostné životy. A tu je kameň úrazu. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Amélie z Montmartru, která problémy lidí okolo sebe řeší sexuální intervencí. Z letošního bloku "Porn-Art" na LFŠ jsem toho moc neviděl, ale tohle mělo podle mě zhruba správnej poměr mezi oběma složkami onoho sousloví. Bylo to vtipné, eroticky vzrušující, nikoli zbytečně vulgární, i dobře zahrané. Vyloženě hloupá mi přišla jen základní premisa, že hlavní hrdinka zalepuje díru po duševním utrpení (smrti otce) tím, že ubližuje svýmu partnerovi a spí s náhodnýma lidma. To je prostě klišé... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zase tak špatné to není. Jedná se o takovou milou bobří přehlídku, kde občas vykoukne i nějaké malinké hádě. Když se kouknu níže, tak si okamžitě uvědomím, že nejsem žena, tudíž snad ani cílová skupina. Nevím, jak moc je tím moje hodnocení a celkové vnímání filmu ochuzeno, ale žádnou myšlenku jsem z děje nevydedukoval. Zkrátka, vše se točí kolem sexu a o nic víc tu nejde. Kouknout na bobry mému zdraví zcela jistě občas neuškodí, takže jsem film zvládl. Bobrů se tu objeví více než by jeden čekal, takže minimálně za odvahu půjdu s hodnocením velmi vysoko. 3* ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka Cécile se na francouzském maloměstě rozhodne rozdávat radost a pomáhat lidem kolem sebe. Zní to jako Amélie z Montmartru, ale není to Amélie z Montmartru. Jednak kvůli tomu, že Cécile druhým pomáhá sexem, jenž je explicitně nasnímaný, a proto o srovnání se snovou a poetickou Amélií nemůže být řeč. To by ovšem nebylo nejhorší, naopak sexuální scény jsou natočeny hezky a v letošní sekci porn-art na LFŠ patřily rozhodně k těm nejvíce vzrušujícím. Problémem ale je totální scénáristické tápání a ,,rozmazanost" motivů. Kdyby šlo o příběhy lidí, kterým v životě nějak pomohl sex, mohlo to být vtipné, nápadité, dojemné i zajímavé. Jenomže toto téma je překryto různými nudnými výjevy z každodenního života a zbytečnými odbočkami do nikam (např. přítel Cécile, co chlapovi, který mu dluží peníze, posprejuje byt - téma, které se nijak nerozvine). Nebýt otevřené erotiky, druhý den bych nevěděl, že jsem tento film viděl... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Klubko zapeklitých vztahů se postupně rozmotává na pozadí sexuálních zážitků všech hrdinů. V popředí stojí hrdinka, pro kterou je sex způsobem manipulace s ostatními lidmi (nějak se nemůžu ubránit dojmu, že se autor inspiroval Nebezpečnými známostmi). Chvílemi je Q pouze o tom jednom. Vlastně to je celá podstata Q. Napřed sex, lásku pojďme řešit až po/tom (rozuměj po sexu). Je opravdu současná mládež takhle zkažená? Myslím, že ne. Vyústění scén se sprchou jsem nečekala a hovory ve sprše se mi zdály jako ty nejzajímavější. . ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama