Reklama

Reklama

Kinetta

  • Velká Británie Kinetta
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dej filmu Kinetta sa odohráva v Grécku po turistickej sezóne, kde sa hotelová chyžná (Youlika Skafida) spolu s ďalšími dvoma podivínskymi mužmi snažia nafotografovať a nakrútiť film plný prevažne násilnického aktu vykonávaného mužom na žene. (sochoking)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

strougy 

všechny recenze uživatele

Roztřesená kamera ani náhodou nepodporuje pocit autentičnosti, pouze irituje a způsobuje nevolnost, a dlouhé záběry na cituprázdné tváře a každodenní činnosti o světě a postavách nic nevypovídají, jen nudí. Vyprázdněnost jednotlivých záběrů symbolizuje maximálně vyprázdněnost samotného filmu. Nezískat si Lanthimos popularitu následným filmem, tak by Kinetta upadla v zasloužené zapomnění. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pošetilá pseudo-dokumentární forma, chaotická herecká choreografie, naprosto absurdní dramaturgická i scénografická dezorientace, amatérská improvizace, mystifikační spontaneita - to vše a nejen to v celovečerním debutu krále filmových bizárů, Yorgose Lanthimose, který jednoduše nemohl být ujetější chujovinou. A jak již název napovídá, jde o kinetickou anarchii vůči filmovým normám. Konceptuální úlet hadr. ()

Reklama

iz67 

všechny recenze uživatele

Film, který ukazuje klíčovou roli citu a prožitku v porozumění mezi lidmi. Tím, že je příběh od jakéhokoli (téměř) projevu citu očištěn, ukazuje jeho klíčovou roli. Osoby jsou bez těchto projevů naprosto nepochopitelné, odcizené, bez možnosti navázat vztah sami se sebou i s divákem. Zobrazuje to naprostěé odcizení.Chce to si ale udělat na tuhle věc náladu, protože to samozřejmě to moc neodsejpá, ale to je Lanthimos .... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tyhle autorské pokusy by si měli tvůrci projektovat jen mezi sebou. Protože pak se to dostane do běžné distribuce, našinec po tom sáhne "no ty jó, řeckej film, dobrý na učení jazyka" a neštěstí je hotovo. Nemluví se tu, a tyhle roztřesený kamery by měli zakázat, na to se nedá hodinu a půl souvisle dívat. Ve výsledku hrůza a veliké utrpení. Docela pěkná erotika, jenomže zabalená do nepoživatelného guláše. Film o filmu pro úchyláky. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kuriozitka. Téměř 140 minut důsledně nesmyslného pohybu postav i kamery v letovisku po sezóně. Kinetika zmaru a nudy. Bizarní choreografie, vyšinuté chování a typ posedlý kontrolou a popisem světa. Všechno, co v dalším filmu rozvede Lanthimos k dokonalosti. Tohle je jakési syrové "broušení" poetiky. ()

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2005 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama