Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (469)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Typická, ze standardu nijak nevybočující rodinná komedie. Reší se klasické problémy otec/syn a manžel/manželka s jasným a předvídatelným koncem. Jen je to spestřeno tučňáky. Místy je to lehce blbučké, místy je to povedené, ale rozhodně je to v pohodě stravitelné. Na Jima je to ale klidné, čekal jsem trošku větší šílenost a ráz. Jimmův slowmotion vstup do restaurace je parádní (odkaz na Venturu) a tučnáci jsou pěkní. Děti budou ve svém živlu a dospělí si odpočinou. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Animovaní tučňáci jsou roztomilí, Carrey je furt sympaťák. Vyloženě špatný film to není, ale není tam nic nového, je jasné, jak to dopadne a tyhle rodinná klišé a stejné koncepty jsme viděli už v milionech jiných rodinných komedií, takže mi to příjde jako neuvěřitelně zbytečný film a ztráta Jimova času. 50% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $68,224,452Tržby Celosvetovo $189,624,452Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,206,948 //počet predaných kusov 128,329Tržby za predaj DVD v USA $21,528,170 //počet predaných kusov 1,281,105║ Oddychovka, a zároveň taká tuctová záležitosť z Jim-om Carrey, kde príde aj na tie zvrhlejšie vtípky ale samozrejme aj na tie roztomilejšie, tučniaci bodujú, priemer. /60%/ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Rodinná komédia podľa šablóny Liar, Liar, pričom tentokrát ešte menej Carrey-ovksé. Bol by to štandardný vtipne ladený film, ktorý vyzdvihuje dobro, morálne a rodinné hodnoty, ...ale vďaka dobre spracovaným tučniakom a Jimovej prítomnosti je to predsa len o niečo lepšia záležitosť. Určite vhodná voľba na nedeľné popoludnie. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Aspoň môžem povedať, že tento film má srdce na správnom mieste. A páči sa mi aj trojica Jim Carrey, Carla Gugino a Angela Lansbury. Sú dobrí a vedia film trošku ťahať. Miestami je komédia ale trošku krívajúca. Sem-tam sa človek zasmeje, no inokedy to ide trošku mimo. Nepozrel by som si to znovu, ale oceňujem ale fakt, že tomu aspoň dali dobrú myšlienku. Ale je to proste podobné ako s ostatnými filmami s Jimom Carreym. Ak ho máte radi, tak sa pobavíte a užijete si film fajn. Inak si myslím, že to ale veľká sláva nebude. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • Mr. Popper (Jim Carrey) nosí ve filmu hodinky Rolex Two-Tone Blue Submariner 16613. (Roland Sands)
  • S výberom tučniakov pomáhal Scott Drieschman, ktorý sa nimi zaoberá od roku 1972. (drake31)
  • Zo sedemnástich existujúcich druhov tučniakov bol vybratý druh gentoo. (drake31)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama