Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (469)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Copak se stane, když výborný podnikatel dostane domů partu tučňáků? No prakticky vlastně ani nic. Jim Carrey v naprosto nevýrazné roli, kde nemá šanci se pořádně ukázat. Pan Popper je nezáživná komedie, která věčně překračuje z místa na místo. Film je plný infantilního humoru, u kterého se dospělý těžko pobaví. Tučňáci jsou povedení, ale nudná zápletka to zas potápí. Tučňáky mám opravdu rád, ale raději si na ně skočím do Zoo. U filmu jsem se vůbec nesmál a snímek dokoukal jen z povinnosti. Snesitelná jednohubka pro mladší publikum. (40 procent) ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Animovaní tučňáci jsou roztomilí, Carrey je furt sympaťák. Vyloženě špatný film to není, ale není tam nic nového, je jasné, jak to dopadne a tyhle rodinná klišé a stejné koncepty jsme viděli už v milionech jiných rodinných komedií, takže mi to příjde jako neuvěřitelně zbytečný film a ztráta Jimova času. 50% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobné prekvapenie roka. To, čo vyzeralo na neznesiteľnú rodinnú brečku pre najmenších, skončilo ako skvelá zábava so stále bombovým Jimom Carreym. Digitálni tučniaci síce trochu lezú na nervy (mohli častejšie používať živých), no film je veľmi vtipný, občas zahreje pri srdiečku, casting je skvelý (Ophelia Lovibond!) a koniec koncov jedna z najlepších rodinných carreyoviek. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Komediálně vyčpělý Jim Carrey, který nedokáže pobavit ani trapností, nesympatické šestero nelétavců, jejichž schopnosti k pobavení diváka se zastavily u narážení do předmětů všeho druhu, kálení...ano, hlavně nezapomeňme na kálení!! a prdění a v neposlední řadě štípání a klování. Ale co, vždyť je to hlavně pro prcky a ti se u pšoukajících pingvínů umlátí smíchy. Opravdu, jsou děti až tak tupé? No, nemyslím si. Kdy už tahle fekální neřest z rodinných snímků konečně vymizí. Od Popperovic tučnáků jsem mnoho neočekával, opravdu jen onu slibovanou "hřejivou rodinnou komedii", ke vší smůle jsem nedostal ani to a za pár dní si vzpomenu jen na ppp Pippi ppp Peponopolis roztomilou pppomocnici pppana Pppopera. Ne, že by koktala, ale její obsedance na písmenko P (věty významně skládala pomocí slov začínajícím na P a kupodivu vždy dávaly smysl) byla jediným vtipným a originálnějším bodem snímku. 50% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey už asi opravdu nemá do čeho šáhnout, když musí brát i takovéhle infantilní a naprosto sterilní filmy pro nejmenší. Zápletku s hnusně digitálníma tučňákama bych ještě snesl, ale to, že se z nich Watersovi podařilo vytěžit tak málo humorných situací už je horší. Je vidět, že Protivných sprostých holek a spol. vzal u něj čas. Ten už se hlavně začíná projevovat i na Carreyem a už mu držka prostě nepruží tolik jako dřív, což je průser, když se o to pořád zoufale snaží. Jenom doufám, že se Carrey ještě vzchopí a v podobných filmech, kde bych očekával spíše Kevina Jamese, už ho neuvdím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objeví i obraz nakreslený samotným Jimem Carreym, který si léčí své deprese a nešťastné období právě malováním. (Mafyn)
  • Keď dopravili tučniaky z Antarktídy do Los Angeles, bolo v blízkosti ateliérov vybudované zázemie maximálne sa približujúce ich životným podmienkam v prírode. (drake31)
  • S výberom tučniakov pomáhal Scott Drieschman, ktorý sa nimi zaoberá od roku 1972. (drake31)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama