Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (469)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ono to vyzerá, že Adam Sandler alebo Rob Schneider nemali čas, pretože výsledok by bol aj pri ich účasti rovnako "kvalitný" ako vidíme vo filme v hlavnej úlohe s Jimom Careym. Respektíve táto úloha mohla byť radšej nejaká trápna CGI figúra, aby lepšie ladila s tučniakmi. Jedinou lepšou scénou je tobogan v Guggenheimovom múzeu a treba pochváliť tvorcov, že poznajú komika menom Charlie Chaplin a dokonca aj film Zlaté opojenie. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuctová rodinná komedie, která se neztratí na televizních obrazovkách třeba o vánočních svátcích. Jako celovečerní film patří k tomu slabšímu, kde Jim Carrey hraje, navíc schéma vyprávění skoro doslova kopíruje starší snímek Lhář, lhář. Tatínek pana Poppera jezdil na dobrodružné výpravy a se synem byl ve spojení jen vysílačkou. Doma se neukázal, co bylo desetiletí dlouhé, a tak není divu, že ze synka vyrostl sobecký hajzlík, který dokáže ukecat jalovou krávu, aby dala tele. Tedy aby lidé prodali své nemovitosti, i když nechtějí, aby se to dalo zbourat a výhodně prodat developerům. Pak však pan Popper narazí, a to hned dvakrát. Nejprve díky majitelce zahradní restaurace v Central Parku, která kupodivu tento na Američany historický skvost odmítá prodat, a potom, když doma najde bednu od tatínkových kolegů. V bedně, a následně druhé, která přijde, jsou tučňáci. Živí. Respektive CGI animovaní, ale jako živí. Život pana Poppera se změní – exmanželka ho začne víc respektovat, děti ho najednou opět milují, jen proto, že si z luxusního bytu na Manhattanu udělal ledovou jeskyni, aby bylo tučňákům dobře (věci jako když je koupelna plná vody, že by to vytopilo sousedy, a podobně, se zde neřeší). Jen když si zaměstnanec ZOO tučňáky odvede pro pochybný zisk, nastává záchranná výprava, která rozhodne i o osudu výše zmíněné zahradní restaurace. Protože schéma nenabízí nic nového, je i zábavy pomálu. Navíc jde o zábavu typu tučňák se vykálí Carreymu na hlavu. Nebo někdo legračně uklouzne. Navíc celá ta moralitka v příběhu ukrytá je při bližším zkoumání poněkud pochybná. Na druhou stranu Carrey poněkud ubral ze svých bláznovství, což je spíše k dobru věci. Tučňáci jsou také animovaní docela hezky, a když dětem přetočíte nudný začátek, který jim nic neřekne, třeba se alespoň u řádění tučňáků pobaví. Avšak proti jejich kolegům z Madagaskaru půjde pořád jen o slabý odvar. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tučňáci mě vždycky fascinovali a v kombinaci s Jimem Carreym v mých očích vzbuzovali velké očekávání. Bohužel jsem se ho dočkal tak na půl. Na komedii jsem zde totiž narazit na celkem velký počet nudných pasáží, které zachraňovali převážně sami opeřenci. Herec jim jen sekundoval svými hláškami, které ovšem ne vždy byly až tak humorné, jak si asi tvůrci představovali. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je prostě bůh. On, kamkoliv se dostane, předvede naprosto perfektní výkon, u kterýho se musím bavit. U něj snad nejvíc by mě zajímalo, jaký je ve skutečnosti, protože to co kolikrát předvádí ve svých filmech, pochybuju, že má napsáno ve scénáři. No ale právě ty jeho grimasoidní, nečekaně bláznivé scény, kde z ničeho udělá vtip, mě prostě nepřestanou bavit. A to ani ve chvíli, kdy film bude mít v hlavní roli tučňáky a bude se jednat o klasickou rodinnou komedii, která se bude pro většinu tady jevit jako průměr nebo i hůř, protože je prostě nereálná. Ono si je třeba uvědomit, kolik z těch filmů, co na světě vzniknou, se dokážou považovat za reálná. Na filmy koukám především abych se pobavil a ne abych si stěžoval, že tučňák se takhle prostě chovat nemůže nebo, že ti lidi jsou debilové, protože jednají tak, jak jednají. Kdo takovéhle hovadiny u takových filmů řeší, tak ať na ně radši ani nekouká. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Rodinná komédia podľa šablóny Liar, Liar, pričom tentokrát ešte menej Carrey-ovksé. Bol by to štandardný vtipne ladený film, ktorý vyzdvihuje dobro, morálne a rodinné hodnoty, ...ale vďaka dobre spracovaným tučniakom a Jimovej prítomnosti je to predsa len o niečo lepšia záležitosť. Určite vhodná voľba na nedeľné popoludnie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (16)

  • Tučňák, se kterým se ve filmu setkáváme, je tučňák oslí, latinsky Pygoscelis papua. Obývá okolí jižního pólu, je jedním z nejrychlejších tučňáků a většinu života tráví ve vodě. (Prochy38)
  • Když hraje pan Popper (Jim Carrey) se svými dětmi ve svém bytě hokej, má na sobě dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. Konkrétně jde o dres Sidneyho Crosbyho s číslem 87. (ČSFD)
  • Mr. Popper (Jim Carrey) nosí ve filmu hodinky Rolex Two-Tone Blue Submariner 16613. (Roland Sands)

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama