Reklama

Reklama

V zemi krve a medu

  • USA In the Land of Blood and Honey (více)
Trailer

Pŕíběh o lásce, který se odehrává na pozadí války v Bosně... Během bosenské války, je zajatá Ajla přivedena s dalšími ženami do srbského tábora, aby sloužila vojákům. Velitel zajateckého tábora Danijel zjistí, že Ajla je dívka, se kterou se kdysi setkal v nočním klubu a zamiloval se do ní. Snaží se ji diskrétně  chránit. Jejich  láska znovu vzplane, ale mohou si navzájem věřit? Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (82)

Haretix 

všechny recenze uživatele

Výborný režijní debut Angeliny Jolie. Je vidět, že si nastudovala hromadu materiálů a ve filmu to dobře poskládala. Co se týče herců tak perfektní výkon Zany Marjanovic a Gorana Kostice, kterým skvěle sekunduje Rade Serbedzija. Objevují se scény při kterých mrazí a po dlouhé době se mi stalo, že i dochází na slzy, zejména v jedné scéně v půli filmu. Jediný záporný bod je tu za délku filmu, 127min je sakra dost i přesto krásné 4*. Jolie velmi překvapila :) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velmi kontroverzní režisérský debut Angeliny. Vytáhla stále ještě aktuální téma. Šrámy z války pořád nebyly zahojeny a tak se nedivím, že tento film způsobil v bývalé Jugoslávii takový poprask. Velmi naturalistiky natočený film anjehož poprředí se odehrává tragická love-story. Rozhodně bylo zajímavé vidět kompletně jugoslávské herecké obsazení a bylo fajn nechat se překvapit jejich kvalitními herekými výkony. Velmi smutný a emocionální snímek, který rozhodně nebude svědčit slabším povahám. Romantika 3*, akce 2*, herci 4*, režisérský debut se ale Angelině celkem podařil, takže určitě bych čekal a relativně se těšil na další film. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Život mladých milenců Danijela a Aljy by se možná ubíral úplně jiným směrem, nebýt bosenského konfliktu. Každý na jiné straně barikády, a ani jeden si nemyslí, že by se měli ještě někdy setkat. Ale vše se změní, když je Ajla zatčena vojenskou jednotkou, kterou shodou okolností velí právě Danijel. Ten nemůže před svými muži dát najevo své city k Ajle, ale na druhé straně ji stále miluje a napospas svým mužům ji také nechat nechce. Oba jsou tak nuceni žít ze dne na den, a doufat, že válka skončí dříve, než jejich vztah bude prozrazen... Dobře, oprostím se od toho, že na režisérské stoličce usedla Angelina Jolie, která větší parádu udělá před kamerou (mimochodem, to je nějaká nová móda, že si každý herec chce natočit vlastní film?). Dokáži se taktéž oprostit od pohledu na bosenský konflikt z pohodového života daleko za velkou louží (navíc ani já o tom konfliktu nevím o moc víc, než nám je prezentováno médii, a nerad bych odsuzoval jednu či druhou stranu). Nicméně i při tomto všem mne film nijak nedokázal zaujmout - spíš jsem se nudil a ani válečné a ani sexuální scény mne nějak nedokázaly dostat z letargie, A spousta náhod, kdy se Ajla dostala do rukou vždy Danijelovi mne trochu iritovala. Přesto všechno jsem uvažoval o vyšším hodnocení, jenže posledních asi deset minut, kdy sám velký Danijel vezme do rukou samopal a jde si to s nepřáteli vyřídit ručně a hlavně úplný závěr - to už mi fakt přišlo, že Angelina nevěděla kudy kam a jak to celé ukončit (přece jen, happy end se k tomuto filmu dvakrát nehodil). Takže tak.. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Angeliny Jolie je překvapivě zralý a ... překvapivě brutální. Musím uznat, že Angelina má docela koule, když se nekompromisně pustila do takové látky a vlastně mi vůbec nevadí, že jde o naprosto neobjektivní počin. Extrémně vyhraněné situace lze nejúčinněji vytvořit právě v extrémně vyhraněných dobách, a některé nejsilnější scény si lze jen těžko představit v jiném kontextu. Náckové jsou už dost profláknutí, Kambodža je příliš daleko, sci-fi je pro sraby. Celková kvalita je sice dost nevyrovnaná snad ve všech ohledech, kolísá režie, scénář, dialogy i herecké výkony, je ale nutno říci, že paní režisérka-scénáristka-producentka rozhodně není takový břídil, jak bychom mohli čekat. Uvědomuju si ale, že kdybych byl Srb, tak si asi strhnu ze stěn pokojíčku všechny plakáty Lary Croft. Do budoucna bych doporučoval trochu slevit ze spasitelských ambic, možná se pak bude tvořit líp. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Umíš šukat??......... Zjistil jsem, že mám rád filmy, u kterých se pobavím a nebudu zbytečně trpět. Tohle je těžký příběh, žádná popkornová záležitost. Angelinu Jolie mám moc rád, ale raději ji mám v normálních příbězích jako jsou akční nebo komiksové záležitosti. Svůj filmový debut zvládla z přehledem, akorát bych bral jiné téma (je to moc smutné), ale zase na druhou stranu, je to Angelina a její charitativní aktivita je známa celému, nejen filmovému světu. Jsme jen lidé, nebo ne? Někdy se to nedá poznat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Původně mělo natáčení probíhat v Bosně. Bosenské úřady se však po přečtení scénáře rozhodli nevydat Jolie k natáčení jejího debutního snímku povolení. Americká hvězda se však ohradila s tím, že zákaz byl vydán na základě mylných informací, které pravily, že snímek bude o muslimské dívce, která se zamilovala do vojáka, který ji během války znásilnil. Tato informace navíc ještě rozdmýchala emoce mezi válečnými obětmi, se kterými se režisérka rozhodla jet osobně setkat, aby jim nedorozumění vysvětlila. V polovině řijna 2010 ale Jolie prosadila svou, natáčení v Bosně bylo opět povoleno a z filmování v maďarských městěch Budapešť a Ostřihom se štáb mohl přesunout zpět do Bosny. (oje)
  • Srbští herci prý čelili výhružkám ze strany svých krajanů a obdobně na tom prý byli i členové štábu včetně režisérky Angeliny Jolie. (JoranProvenzano)
  • Kina a multiplexy v srbské části Bosny a Hercegoviny - Republice Srbské promítání filmu odmítly, a to jak z důvodu pro ně nepřijatelného obsahu, tak z důvodů ekonomických. (JoranProvenzano)

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama