Reklama

Reklama

First Men in the Moon, The

(TV film)
TV spot

Videa (1)

TV spot

Recenze (12)

jabbo123 

všechny recenze uživatele

Jako jeden díl Krajních mezí nebo Zóny soumraku by to mohlo fungovat - ačkoli ani tak by mě to moc nenadchlo. Wellsovu předlohu jsem nečetl, takže příběh jako takový moc hodnotit nebudu - je správně naivní, způsob jakým se oba hrdinové dostanou na měsíc je vpravdě originální, ale všechno ostatní od triků, přes charakteristiku postav i průběh zápletky je dost ploché a mě rozhodně nezaujalo. Narozdíl od PanCitron mě přijdou některé epizody Dr Who mnohem zajímavější. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V závěru to naštěstí opodstatní svoji existenci, ale i tak to tomu moc plusových bodů u mě nepřidalo. Tak nějak jsem čekal parodii nebo poctu původnímu filmu či knize, ale ve výsledku tam bylo málo z obojího (byť se to samozřejmě víc snaží o to druhé) a nakonec to je jenom takový obyčejný remake, na který člověk časem zapomene. A opět mi je jedno, že ty efekty nejsou nic moc, to je mi často ukradené. Problém mám s tím, že je to celkem nuda a že tomu dost chybí příjemnost a určité napětí originálu. Navíc u něj člověk bere v potaz i rok vzniku, kdy na Měsíci skutečně ještě lidé nebyli a kdy to, co se na něm přesně nachází, stále bylo do jisté míry záhadou a materiálem pro dostatek vlastní fantazie, takže ta naivita v tom a zkoumání neznáma má hned jiné kouzlo, zatímco tady se ho vůbec nepovedlo předat, ba ani vyvolat. A přitom tu snaha o něj je, povedenější scény se tu najdou, ale výsledek bohužel za moc nestojí. I když v sobě občas má ten typicky britský humor, který já osobně mám hodně rád. Lepší 2* ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to prostě remake původního filmu z roku 1964, bez zbytečného elementu snoubenky. Těch nových věcí je málo. Ale tahle verze je lepší v tom, že je promyšlenější, ne tak hloupá a narozdíl od původní verze koresponduje i s realitou a dává smysl. Vyústění původního filmu bylo zajímavé, tady je to ještě lepší. A obě vyústění jsou poněkud skličující. Selenité jsou vynikající. Poslední záběr je na facku, snažím se ho odignorovat, neboť všechno kazí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poněkud smířlivě za čtyři hvězdy, jelikož mi knižní předloha natolik přirostla k srdci, že jsem rád za každou vizuální podobu. Je to jako koníček, někdo sbírá známky, mě baví filmy na motivy H. G. Wellse. Kupodivu se toto zpracování drží předlohy velmi věrně a přitom je to celkem komický film. Jinak to asi už nejde. A natočit to podle knihy je zcela nemožné. Ne proto, že by to nešlo (třeba technicky), nýbrž proto, že Wellsův román není žádným akčním dobrodružstvím. Ačkoliv se to tak nejeví, je ho tam po málu. Většina textu je v podstatě kritikou společnosti pozemské či popisem společnosti měsíčňanské. Myslím, že je nadlidský úkol z toho udělat koukatelný film a držet se přitom předlohy. Zde jakousi vyváženost tvůrci našli. Navíc jsou dobově přesní, takže to vlastně ve finále vypadá, že si na své přijdou spíše vyznavači steampunku. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podľa plagátu som dúfala, že to bude milo recesistické scifíčko s typickým britským humorom. No vykľula sa z toho nie celkom vyhranená rozprávka pre malé deti, ktoré majú radi Doctora Who. Ja mám rada Doctora Who... a viem si užiť aj fantastiku v zemanovskom štýle... ale toto nie je ani jedno, ani druhé, - iba príšerne ukecaný film, ktorému mohlo stačiť 50-60 minút a aspoň by nás ušetril obrovského množstva vaty v podobe rozhovorov, ktoré dospelého nudia a deti určite nezaujímajú. Ešte by som rada vedela jednu vec - keď cestovateľov delí od pohľadu do vesmíru iba jeden blbý záves na okne, prečo ho nemôžu mať odtiahnutý častejšie? Lebo si doprajú výhľad len ako odmenu raz za čas, alebo špecialista na počítačové efekty dal náhle výpoveď pred poslednými postprodukčnými prácami??? No a pokiaľ ide o to, že je to x-tý remake Cesty na mesiac, nemalo by väčší zmysel urobiť v roku 2010 pre zmenu remake, ktorý je v niečom svieži a bližší súčasnému publiku? Lebo mám pocit, že tento film si najskôr vychutnajú pamätníci a milovníci stariniek, lenže tých je drvivá menšina. ()

Reklama

Reklama